תביעת לשון הרע כנגד אורלי וגיא בע``מ
דרגו את המאמר |
|

תביעת לשון הרע כנגד "אורלי וגיא בע"מ"
סוגיות הנוגעות ללשון הרע נמצאות בזמן האחרון בכותרות ככל שהן קשורות לערוץ 10. לאחר ההתנצלות המתוקשרת אשר פורסמה בתחילת מהדורת "השבוע" – תוכנית החדשות של הערוץ בערב שישי, מגיעה גם תביעה כנגד תוכנית התחקירים "אורלי וגיא בע"מ".
התוכנית, בהנחייתם של בני הזוג אורלי וילנאי וגיא מרוז, עסקה בעוולות ומעשי עוקץ במשק הישראלי, הן מבחינה ציבורית והן מבחינה פרטית. באחת התוכניות פורסם תחקיר ארוך ומקיף אודות חברה קדישא. התחקיר, אשר זכה לכינויים כגון "תעשיית המוות", נועד להציג את חברה קדישא – לכאורה – כחברה אשר מנצלת את קלונם של אלו אשר איבדו את יקיריהם למטרות רווחיות.
קראו עוד בתחום:
- חסינות לשון הרע - מכתב מעורך דין לפני הליך משפטי
- פרסום לשון הרע ללא שמות - האם פיצויים?
- עדות במשטרה אשר ניתנה בתום לב - האם יכולה להיות לשון הרע?
- האם פרסום אודות הגשת תלונה במשטרה הוא הוצאת לשון הרע?
כיום, כשנה לאחר פרסום הכתבה, הוגשה על ידי חברה קדישא תביעה כנגד התוכנית וזאת בטענה כי מדובר בהוצאת לשון הרע. התובעים טוענים כי הצגתם בתוכנית מציגה אותם בפני הצופה הסביר כ"חברה רודפת בצע אשר כל מטרתה הינה לנצל משפחות ברגע אסונם". בכתב התביעה טוענים חברה קדישא כי הנתבעים שימשו בכתבם כחוקרים, שופטים ותליינים, וזאת על מנת לזכות באחוזי צפייה קבועים וייתכן כי אף לשרת "אג'נדה נסתרת של מי מן העוסקים במלאכה".
לטענת התובעים, חברה קדישא הוצגה כחברה העושה "מסחרה" על הקבורה בישראל, כאשר מחירי הקברים הינם גמישים וקבורה בארץ נמכרת "לכל המרבה במחיר". כמו כן, לטענתם, הם הוצגו כחברה מניפולטיבית אשר איננה בוחלת להתעשר על חשבון זה אשר חרב עליו עולמו.
כמו כן, בכתב התביעה עונה חברה קדישא לשורה של טענות לגופן. החברה מבקשת כי התוכנית תתנצל בפניה על פרסום הדברים וכן תפצה אותה מבחינה כספית בגין עוגמת הנפש אשר נגרמה לה בעקבות פרסום הכתבה. סכום התביעה עומד על מיליון שקלים וזאת נוכח "פרסום אשר נועד לפגוע בכוונה בתובעת". חברה קדישא מבקשת מבית המשפט שיביא בהחלטתו מסר ברור כלפי עורכי תוכניות תחקירים לכך שעל אף שמטרותיהם הינם טובות, עליהם להימנע בכל מחיר מפגיעה דומה בעתיד.
לא פעם ראשונה השנה
לא מדובר בתביעה הראשונה אשר מוגשת כנגד אורלי וילנאי וגיא מרוז בעקבות תוכניתם. במרץ האחרון הגישה מזכירה בבית ספר בפתח תקווה תביעה בגין לשון הרע כנגד וילנאי ומרוז בעקבות הצגתה, לטענתה, כ"אישה גזענית כנגד העדה האתיופית".
התובעת טענה כי במסגרת תחקיר אשר פורסם בסוף שנת 2009 בתוכנית, ואשר עסק באפליית בני העדה האתיופית בבתי ספר בפתח תקווה, הוצגה היא כ"עבריינית אשר נמלטת מזירת הפשע" וכ"גזענית כנגד יהודי ממוצא אתיופי". התובעת במקרה זה הוסיפה כי וילנאי ומרוז הציגו אותה כ"דוגמא לאפרטהייד הישראלי" וכחלק מ"מכונה מוסדית ושיטתית אשר אמונה על אפליית יהודים יוצאי אתיופיה".