www.what2do.co.il

לשון הרע על זמרת באתר האינטרנט נענע

דרגו את המאמר

לשון הרע על זמרת באתר האינטרנט נענע

תביעת זמרת בגין לשון הרע באתר האינטרנט נענע10


כאשר מפרסמים כתבות תקשורתיות שונות באינטרנט או בעיתון, לא פעם עולה טענה מצד נשוא הכתבה ללשון הרע ופגיעה בשמו הטוב. כל אדם זכאי שלא יכפישו את שמו לשווא מכוח הזכות החוקתית לכבוד, אולם לא בהכרח כל אמירה עולה לכדי הכפשה או פגיעה בשם הטוב.

 

במקרה זה, התובעת הינה זמרת מוכרת בקרב הציבור הערבי בישראל ומחוצה לה. התובעת הוציאה שיר, פרי עטו של חברה לחיים (התובע) בשנת 2005. לאחר הוצאתו, פרסם הנתבע באתר האינטרנט בו עבד, נענע10, כתבה שהחילה פרטים לא נכונים אודות התובעת והשיר המדובר. מיד לאחר הפרסום, פנתה התובעת לנתבע וביקשה ממנו להסיר כתבה זו ולפרסם התנצלות על הפרסומים ועל הפגיעה בשמה הטוב. למחרת, הנתבעים תיקנו מספר פרטים בתוכן הכתבה הנוגעים לשיר ולתובעים. עם זאת, לדעת התובעת, גם התיקונים האמורים היוו הוצאת לשון הרע.

 

טענות הצדדים


התובעת ובן זוגה טענו כי הפרסומים המדוברים היו מלאי שקרים וציטוטים שהובאו כביכול מפי התובעת אך מעולם לא נאמרו על ידה. כמו כן, תרגום השיר כפי שהופיע בכתבה לא היה מדויק וגרם לפגיעה בשמם הטוב של התובעים. לטענתם, מדובר בפרסום לשון הרע שהביא להשפלתם הפומבית והפיכתם למוקד לשנאה ובוז בקרב הציבור. בנוסף, נטען כי בעת תרגום השיר נערכו שינויים אשר פגעו בערכו של השיר ויש בהם הפרת זכויות יוצרים ופגיעה בשמו של התובע.


מנגד, הכתב והאתר השיבו כי פעלו בתום לב ועם קבלת הפניה מצד הנתבעים הם תיקנו הפרסום. יתר על כן, לטענת הנתבעים לא נגרם לתובעים נזק אלא נהפוך הוא, פרסום הכתבה הביא לחשיפתם ופרסומם. לדידם, תרגום השיר נעשה כך ששמר על גוונו של השיר המקורי ואף תוקן לאחר פניית התובעים.

 

החלטת בית המשפט


בית המשפט שב והזכיר כי זכותו של אדם לשם טוב הינה חלק מזכות האדם לכבוד, גאווה והכרה אישית, זכות זו, צוין, מבטאת את יחסי הכבוד והערכה בין האדם לקהילה שסביבו. בתוך הזכות לשם טוב מקופלים גם היבט אישי ורכושי. המבחן הקובע לעניין הפרת זכות זו ולהוצאת לשון הרע הינו מבחן אובייקטיבי. מבחן זה נמדד לפי המשמעות שהאדם הסביר היה מעניק לפרסום המדובר ולא בהתאם לכוונתו האישית של המפרסם או הנפגע המדובר.


בית המשפט קבע כי הן כותרת הכתבה כפי שפורסמה על ידי הנתבע, והן תוכנה, מהווים פגיעה בתובעת ופרסום לשון הרע. פרסום זה היה עלול להביא להשפלת התובעת ולגרום לכך שתהיה מטרה לשנאה מצד כל חלקי החברה בארץ. כמו כן, גם בתרגומו של השיר כפי שהובא בכתבה היה פרסום לשון הרע וזאת לאור העובדה כי מילות השיר סולפו, ואף הוספו שורות, על מנת להתאים את השיר להלך רוח הכתבה. לדעת בית המשפט, אף לאחר הכנסת תיקונים שונים בכתבה ופרסומה בשנית, נותרו בה הכפשות ואמירות שאינן תאמו את המציאות.

 

הפרסום השני גרוע מהראשון

 

פרסום זה מלמד על כוונת הנתבעים לנקוט במגמה מסוימת כלפי התובעים ולהמשיך בהכפשתם, גם על חשבון האמת ופגיעה בשמם הטוב של התובעים. על כן, אם ניתן היה לחשוב כי הפרסום הראשון נעשה בטעות מתוך רשלנות מקצועית וחוסר אחריות, הרי הפרסום השני נעדר כל הצדקה שכן הנתבעים הועמדו על טעותם על ידי התובעים.

 

טען בית המשפט כי גם ההתנצלות שפורסמה על ידי הנתבעים לא הייתה התנצלות כנה ואמיתית שכן היא עסקה בפרטים שוליים וחסרי חשיבות בנוגע לתובעת, והנתבעים לא חזרו בהם מעיקרי ההכפשה שהובילה לפגיעה המדוברת. בנוסף, הנתבעים לא הצליחו להוכיח טענותיהם בדבר אמיתות הפרסומים בנוגע לתובעת ואמירותיה ולכן נקבע על ידי בית המשפט כי הדברים שפורסמו על ידי הנתבעים באתרם הינם בבחינת לשון הרע ופוגעים בזכויות היוצרים של התובע.


לבסוף, בית המשפט פסק לתובעים פיצוי. פיצוי זה התבסס על טיב והיקף הפגיעה, מעמד התובעים בעת הפרסום, מידת ההשפלה, הכאב והסבל והתוצאות העתידיות הצפויות לתובעים בשל הפגיעה ונקבע בסך של 60,000 ₪. פיצוי זה נפסק לכל אחד מהתובעים, בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה - 1965

חוק איסור לשון הרע נועד להגן על כבודו של אדם או איגוד ומונע פרסומים שעלולים לפגוע ולגרום נזק. 

לשון הרע על ציבור - קבוצת אנשים, גוף, ארגון

השאלה המרכזית הצריכה להישאל, כך קובעת הפסיקה, הנה האם היחיד, בהיותו יחיד, נפגע מאותו פרסום שהשמיץ את כל הקבוצה? 

ייעוץ משפטי

מדוע מומלץ לקבל ייעוץ משפטי לאחר מקרה תאונה ולא משנה אם נגרם נזק או לא? 

האם המכתבים ודרך הפצתם מהווים לשון הרע ופגיעה בפרטיות?

עוד קבעה השופטת כי המכתבים אינם שיח ושיג אקדמי על הערכות תלמידים הנהנים ממטרית חופש אקדמי. המכתבים נכתבו בתגובה על מכתבו של פרופ' בורט ופרופסורים אחרים ולא בהעברה רוטינית של הערכות על תלמידים. העמדתם כ"שיג ושיח אקדמי" היא או היתממות או ניסיון הסוואה. מרבית המכתבים עוסקת במנחה פרופ' בורט ורק חלק קטן מהם מתייחס לתובע.  

לשון הרע, כיצד מגיע בית המשפט להכרעה?

השאלה הראשונה אשר ישאל בית המשפט היא, האם המעשים המיוחסים לנתבעים עולים כדי פרסום לשון הרע. הבדיקה תעשה לפי היסודות הנמצאים בסעיפי החוק, שהוא הסעיף המגדיר מעשה של פרסום לשון הרע. לאחר בחינת המקרה לאור החוק והפסיקה ובאם התשובה תהא חיובית יבחן בית המשפט אם עומדת למפרסמים הגנה מן ההגנות המוקנות בפרק ג' לחוק. 

לשון הרע: הגנת אמת בפרסום

נתבעת בגין לשון הרע? מהי הגנת אמת בפרסום? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי הדין באתר ... 

לשון הרע: הגנת תום הלב

נתבע יהנה מהגנת סעיף 15 בהתקיים שני תנאים מצטברים. התנאי הראשון הוא שהנאשם או הנתבע עשה את הפרסום בתום לב. והתנאי השני הוא שהנתבע יוכל להצביע על כך ... 

פיצויים בגין לשון הרע

לאחר שקבע בית המשפט כי הנתבעים פרסמו כנגד התובעת פרסום שיש בו משום לשון הרע, ולא עומדות להם ההגנות שבפרק ג' לחוק, יעבור לדון בשאלת הפיצוי המגיע לתובעת בגין לשון הרע.  

פיצויים בגין זיוף פרופיל באתר האינטרנט דה מרקר

האם פרסום פרופילים מזויפים ברשת החברתית "דה מרקר קפה" מהווה הפרה של חוק איסור לשון הרע... 

לשון הרע במהלך דיון משפטי, האם ייתכן?

סעיף 13 לחוק קובע כי לא ישמש עילה למשפט פלילי או אזרחי פרסום על ידי שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין שיפוטית על פי דין ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.