www.what2do.co.il

סירוב להתאשפז והחמרה במצב - האם רשלנות רפואית

דרגו את המאמר
  התקבלו 5 דירוגים בציון ממוצע: 3.0 מתוך 5

סירוב להתאשפז והחמרה במצב - האם רשלנות רפואית

אדם שסירב להתאשפז בבית חולים, לקה בליבו ותבע את בית החולים על כך שלא הסביר לו את ההשלכות של שחרורו המוקדם.

 

החולה השתחרר מבית החולים מרצונו, בניגוד להמלצת הרופאים

 

התובע, הלך ברחוב כשלפתע חש כאבים עזים בחזה, אמבולנס שהוזמן למקום, הוביל אותו לחדר מיון, לאחר שנבדק בבית החולים, הוחלט לאשפז אותו, אך התובע סרב להתאשפז ושוחרר באותו יום לביתו בהמלצה לביצוע צילום CT לחזה ולעבור בדיקת מאמץ.

 

לאחר ביקור בית של רופא המצב החריף

 

מצבו של התובע בביתו החמיר, אשתו הזמינה רופא דרך המוקד לביקורי בית. הרופא בדק את התובע, הזריק לו שתי זריקות וולטרן והמליץ לגשת לבית החולים, במידה והכאבים לא יחלפו עד הבוקר. לקראת הבוקר הכאבים לא חלפו, אלא התגברו, התובע הובהל לבית חולים. שם עבר צנתור ובבדיקות התגלה נזק משמעותי לשריר הלב, יתר לחץ דם ריאתי והתפתחה אי ספיקת לב שמאלית.

 

אם התובע היה יודע שיש סיכוי לאירוע לב, היה נשאר לאשפוז

 

החולה הגיש תביעת רשלנות רפואית נגד בית החולים וכנגד הרופא שהגיע לביקור בית.
התובע טען שבבית החולים לא הוסבר לו כי האשפוז נחוץ על מנת למנוע בעיה בלב. לפי אבחון בית החולים, סבל התובע מגב תפוס, לכן העדיף לשכב בביתו. התובע הוסיף, כי אם הרופאים היו מסבירים לו שהאשפוז חיוני לצורך שלילת אירוע לב, הוא היה נשאר בבית החולים ולא חוזר הביתה.
 

 

התובע טען כי על הרופא שביקר בביתו היה צריך להפנות אותו באופן מיידי לבית החולים, ואם היה פועל כך, היה ניתן היה לצמצם את הנזק שנגרם.

 

אשפוז היה מונע בהכרח את הנזק

 

מומחה מטעם בית המשפט קבע, כי היו מחדלים בהתנהגות של בית החולים, של רופא המוקד ושל התובע, והוא הציע לחלק את האחריות בין שלושתם באופן שווה. המומחים הרפואיים הסכימו פה אחד, כי אילו התובע היה מתאשפז בבית החולים באותו היום, האירוע הלבבי היה מתגלה, וניתן היה למנוע את הנזק, שנגרם בעקבות טיפול מאוחר. מאחר וחתם התובע על טופס סירוב לאשפוז, נשאלת השאלה מה היו ההסברים שגרמו לו להחליט לוותר על האשפוז ולחזור הביתה.

 

חובת הזהירות חלה על הצוות הרפואי

 

בית המשפט קבע, כי במקרה שחולה מבקש להשתחרר מאשפוז, בניגוד להמלצת הרופאים, חלה חובה על הצוות הרפואי להבטיח את שלום החולה, ובמקרה הצורך יש לנקוט גם בהליך משפטי לצורך אשפוז בכפייה, אך לעיתים מספיק למסור לחולה את כל המידע והסכנות כדי שיקבל בעצמו החלטה מושכלת.

 

קיים קשר סיבתי בין הפרת החובה לנזק

 

בית המשפט פסק כי בית החולים לא מילא את חובת הזהירות, התובע אמנם קיבל המלצה להישאר בבית החולים, אך הוא לא קיבל הסבר משכנע ולא הובהרו לו ההשלכות הקשות לסירוב שלו להתאשפז. נמצא כי קיים קשר סיבתי בין הפרת החובה של בית החולים לנזק שנגרם ללבו של התובע ואין ספק שאילו נשאר בבית החולים אירוע הלב היה נמנע.


ביקור הבית של הרופא לא היה מונע את הנזק

 

התובע, שבעברו היה מקרה דומה בו סרב להתאשפז, נמצא אשם בחמישים אחוז. הרופא בביקור הבית, לפי בית המשפט, לא היה יכול למנוע את הנזק, מאחר שבעת ביקורו הנזק כבר נגרם ולא ניתן היה למנוע אותו, על אף שהיה צריך לפנותו לבית החולים במיידיות, לא קיים קשר סיבתי בין האבחון הלקוי לנזק. בית המשפט דחה את התביעה כנגד ביקור הרופא, וקבע כי בית החולים יפצה את התובע בסך 788,079 ₪.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מהי רשלנות רפואית?

מהי רשלנות רפואית? למי מגיע פיצוי? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

את מי תובעים?

נפגעת עקב רשלנות רפואית? את מי תובעים בגין נזקי הגוף שנגרמו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

התיישנות ברשלנות רפואית

מתי תתיישן עילת תביעה בגין רשלנות רפואית? מאמרים, פסקין דין ופניה אל עורכי דין באתר 

עורכי דין רשלנות רפואית איך לבחור עורך דין?

נפגעת עקב רשלנות רפואית? איך לבחור עורך דין מתאים למקרה רשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית, מהי עוולת הרשלנות?

כדי להכריע בשאלה האם קמה לתובעת עילת תביעת בנזיקין בשל רשלנות הנתבעים ו/או מי מטעמם, יש לענות על שלוש שאלות ... 

מתי תוגש תביעת רשלנות רפואית?

מתי תוגש תביעת רשלנות רפואית? נגד מי תוגש התביעה? מאמרים, פסקי דין ופני אל עורכי דין באתר 

רשלנות רפואית - ניתוחים

השאלות אשר יעמדו להכרעה בבית המשפט הן, האם עמד הרופא בדרישות הרפואיות לביצוע הניתוח או שהיתה התרשלות מצדו בביצוע הניתוח, במעקב לאחר הניתוח ובדרך טיפולו במהלך כל התקופה. 

רשלנות רפואית - אבחון לקוי

אחד הגורמים השכיחים בתחום תביעות רשלנות רפואית הוא אבחון לקוי של מחלה או גידול או טעות באבחון או איחור באבחון מחלה קשה כגון סרטן, מחלה קשה... 

רשלנות רפואית בלידה - הריון

רשלנות רפואית בלידה או במהלך הריון...מידע משפטי, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

טעויות אולטראסאונד והקשר לרשלנות רפואית

בדיקת האולטראסאוד הראשונה מתבצעת ע"י רופא מומחה ( גניקולוג, מילדות ) וזאת בין השבוע ה - 17 ל - 22. הבדיקה השניה מתבצעת בין השבוע ה - 24 ל - 28... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.