www.what2do.co.il

פסק דין: מעל 3 מיליון ש``ח בגין רשלנות רפואית בלידה לאחר ניתוח קיסרי

דרגו את המאמר

פסק דין: מעל 3 מיליון ש``ח בגין רשלנות רפואית בלידה לאחר ניתוח קיסרי

ניתוח קיסרי רשלני - עוד מקרה מצער שהגיע לביהמ"ש - להלן התקציר:

 

רשלנות רפואית בלידה הינה תופעה אשר עלולה לגרום לנזקים קשים ביותר. במקרים כגון דא, ייתכן בהחלט כי תקום לנפגע/ת עילה להגשת תביעה כנגד הצוות הרפואי. רשלנות בלידה יכולה לבוא לידי ביטוי בנזקים ליילוד ו/או ליולדת. חשוב להדגיש כי הצוות הרפואי מחויב כלפי היולדת בחובת הזהירות לא רק במהלך הלידה אלא גם לאחריה.

 

אי לכך, רשלנות אשר תבוא לידי ביטוי בטיפול לקוי ביולדת לאחר לידה מהווה אף היא עילה לתביעה. להלן דוגמא למקרה בו תביעה בגין רשלנות רפואית לאחר הלידה הסתיימה בפסיקת פיצויים בסך למעלה מ-3 מיליון שקלים.
 

התובעת במקרה דנן הייתה אישה בת 40 אשר הגיעה למחלקת היולדות בבית החולים "וולפסון" בחולון. היא אושפזה במחלקה כאשר היא בשבוע ה-35 להריונה. מדובר היה בלידתה השישית של התובעת. בעקבות בעיות רפואיות כגון סכרת הריון, לחץ דם גבוה, וסימנים של פרה-אקלמפסיה, הרופאים החליטו ליילד את העובר בניתוח קיסרי. ארבעה ימים לאחר מכן, נערך הניתוח והיילוד נולד בריא ושלם.


הבעיות מתחילות לאחר הניתוח

 

הרשלנות הרפואית במקרה זה באה לידי ביטוי בעיכוב ביצוע בדיקה חשובה אשר הייתה יכולה להביא לאבחון מצוקתה הקשה של היולדת. חרף העובדה שרופאים שונים בדקו את התובעת ביום שלאחר הלידה, רשלנות בביצוע בדיקת MRI במועד הראוי הובילה לשרשרת של ליקויים רפואיים שעיכבו את הטיפול הדחוף וגרמו לנזקים בלתי הפיכים. כתוצאה מהרשלנות הרפואית הקשה, התובעת, אישה בריאה ואם לשישה ילדים, נותרה כאשר היא סובלת מנכות בשיעור של 89% לצמיתות.
 

בצר לה, האישה ובעלה פנו לעורך הדין רן שקד, מומחה בתביעות בתחום הנזיקין בכלל, ובסוגיות הקשורות ברשלנות רפואית בפרט. ביחד עם עו"ד שקד, התובעים התחקו אחר נסיבות המקרה וההתפתחות הרפואית מרגע הלידה ועד להתגבשות הנזק. עו"ד שקד בחן את המקרה בדקדקנות, תוך כדי שהוא נעזר בייעוץ רפואי מטעם מומחה בעל שיעור קומה בתחום (פרופ' מרדכי שליט). לאחר עמידה על הפרוטוקולים הרפואיים והמסמכים הרלבנטיים, עלה בידי התובעת ובא כוחה להוכיח כי העיכוב בעריכת בדיקת ה-MRI היה הסיבה והמסובב לרשלנות הרפואית.


רשלנות באי ביצוע בדיקת מאילוגרפיה במועד מוקדם יותר


התובעת טענה, באמצעות עו"ד שקד, כי מדובר במקרה חמור של רשלנות רפואית. לדבריה, רשלנות הרופאים בבית החולים "וולפסון" גרמה לה לנזקים רפואיים בלתי הפיכים והיא נותרה כאשר היא סובלת מנכות קשה ביותר. במסגרת הדיון בבית המשפט, נבחנו אחד לאחד ההליכים הרפואיים הנוגעים למקרה. לאור קבלת גרסתם של התובעת ועו"ד שקד, בית המשפט קבע כי העובדה שהרופאים לא ביצעו למטופלת את בדיקת המיאלוגרפיה ביום שלאחר הלידה, אלא רק למחרת, עלתה כדי רשלנות רפואית.


בפסק הדין נקבע כי הרופאים לא השכילו להוכיח כל הצדקה לעיכוב בביצוע הבדיקה. הדברים נתפסו כחמורים עוד יותר, וזאת נוכח היות והבדיקה הנ"ל הייתה יכולה להניח את האבחנות הקליניות הדרושות לשם הפניית המטופלת לבדיקת MRI בו ברגע. "מדוע המתינו עם בדיקה זו?", תהה בית המשפט.


בית המשפט קבע: "מדובר ברשלנות רפואית"


במילים פשוטות, עו"ד דין שקד השכיל להוכיח כי מרשתו התלוננה כבר בבוקר שלאחר הלידה על כאבים באזורים שונים, אך הרופאים לא אבחנו את הבעיה (דימום אפידורלי) והתמהמהו בהתחקות אחר מקור המצוקה. כמו כן, חרף שלוש המלצות שונות לערוך לתובעת בדיקת MRI, הרופא שבדק את התובעת בערב לא פעל כראוי בכדי לקדם את ההליכים.
 

אכן, בדיקת MRI לא הייתה אפשרית בבית החולים וולפסון מחמת העדר המכשור המתאים. עם זאת, היה ניתן להעבירה לבית חולים אחר בהקדם. הרופאים היו יכולים להבין את הדחיפות שבעניין במידה והם היו מבצעים למטופלת בדיקת מאילוגרפיה. עם זאת, ולמרות שהבדיקה הייתה זמינה בבית החולים "וולפסון" והיה ניתן לעורכה "בתוך רגע", המטופלת נאלצה להמתין ללא סיבה עד לבוקר שלאחר מכן. במהלך הלילה, הדימום התפשט בגופה של האחרונה וגרם לה לנזקים בלתי הפיכים. בית המשפט מצא בכך קשר סיבתי-משפטי ישיר בין הרשלנות הרפואית לנזק.
 

הנזק


לאחר הדיון בסוגיית האחריות, בית המשפט פנה לבחון את שיעור הנזק אשר נגרם לתובעת בגין הרשלנות הרפואית. בפסק הדין נקבע כי התובעת תהיה זכאית לפיצויים של למעלה מ-3 מליון שקלים בגין המקרה. ראשי הנזק פורטו בפסק הדין באופן הבא:


• כאב וסבל - 500,000 שקלים.
• הפסד השתכרות לעבר - 3,000 שקלים לחודש החל ממועד הרשלנות ועד למתן פסק הדין.
• הפסד השתכרות לעתיד - 3,000 שקלים לחודש עד לגיל 67 (גיל פרישה).
• עזרת הזולת וסיעוד לעבר - 5,000 שקלים לחודש ממועד האירוע ועד למתן פסק הדין.
• עזרת הזולת וסיעוד לעתיד - 5,000 שקלים לחודש עד לגיל 82.5 (תוחלת החיים המשוערת של הנתבעת נוכח נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה).
• ניידות - 150,000 שקלים.
• רכישה ושימוש מוגבר במכונות כביסה וייבוש - 20,000 שקלים.
• הוצאות רפואיות, נסיעות וציוד עזר - 50,000 שקלים לעבר ו-150,000 שקלים לעתיד.
• שכ"ט עו"ד - 20% מסכום הפיצויים הכולל (לאחר ניכוי תשלומי ביטוח לאומי והוספת מע"מ).
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מהי רשלנות רפואית?

מהי רשלנות רפואית? למי מגיע פיצוי? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

את מי תובעים?

נפגעת עקב רשלנות רפואית? את מי תובעים בגין נזקי הגוף שנגרמו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

התיישנות ברשלנות רפואית

מתי תתיישן עילת תביעה בגין רשלנות רפואית? מאמרים, פסקין דין ופניה אל עורכי דין באתר 

עורכי דין רשלנות רפואית איך לבחור עורך דין?

נפגעת עקב רשלנות רפואית? איך לבחור עורך דין מתאים למקרה רשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית, מהי עוולת הרשלנות?

כדי להכריע בשאלה האם קמה לתובעת עילת תביעת בנזיקין בשל רשלנות הנתבעים ו/או מי מטעמם, יש לענות על שלוש שאלות ... 

מתי תוגש תביעת רשלנות רפואית?

מתי תוגש תביעת רשלנות רפואית? נגד מי תוגש התביעה? מאמרים, פסקי דין ופני אל עורכי דין באתר 

רשלנות רפואית - ניתוחים

השאלות אשר יעמדו להכרעה בבית המשפט הן, האם עמד הרופא בדרישות הרפואיות לביצוע הניתוח או שהיתה התרשלות מצדו בביצוע הניתוח, במעקב לאחר הניתוח ובדרך טיפולו במהלך כל התקופה. 

רשלנות רפואית - אבחון לקוי

אחד הגורמים השכיחים בתחום תביעות רשלנות רפואית הוא אבחון לקוי של מחלה או גידול או טעות באבחון או איחור באבחון מחלה קשה כגון סרטן, מחלה קשה... 

רשלנות רפואית בלידה - הריון

רשלנות רפואית בלידה או במהלך הריון...מידע משפטי, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

טעויות אולטראסאונד והקשר לרשלנות רפואית

בדיקת האולטראסאוד הראשונה מתבצעת ע"י רופא מומחה ( גניקולוג, מילדות ) וזאת בין השבוע ה - 17 ל - 22. הבדיקה השניה מתבצעת בין השבוע ה - 24 ל - 28... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.