www.what2do.co.il

תביעת לשון הרע הוגשה כנגד נתן זהבי על ידי עורך הדין יורם שפטל

דרגו את המאמר

תביעת לשון הרע הוגשה כנגד נתן זהבי על ידי עורך הדין יורם שפטל

תביעת לשון הרע בין שפטל לזהבי


עו"ד יורם שפטל, אשר ידוע גם כשדרן הרדיו של התוכנית "שפטל עצבני" בתחנה "רדיו ללא הפסקה", הגיש תביעת לשון הרע כנגד השדרן המפורסם, נתן זהבי, אשר משדר אף הוא ברדיו (את התוכנית "זהבי עצבני"). שפטל העמיד את תביעתו על סך של 200,000 שקלים, וזאת לדבריו לאחר שזהבי סירב להתנצל על דברים שאמר בפתיח לתוכניתו לפני כחודש. יודגש כי זהבי חזר לשדר את תוכניתו לאחר שהוא הושעה בעקבות מילים גסות שאמר כלפי מאזינה שעלתה לשידור. כאשר הוא שב לעבודתו, הוא אמר בפתיח כי מי שהחליף אותו בתוכנית היו "הקוף" (כינוי לשדר רון קופמן) ו"אדולף" (כינוי אשר זהבי ייחס לשפטל).


שפטל טוען בתביעתו כי כאשר זהבי כינה אותו בשם "אדולף", שמו הפרטי של הצורר הנאצי, הוא למעשה גרם לו לפגיעה קשה בשמו הטוב, בכבודו ובמעמדו. כמו כן, לדבריו, מדובר היה בכינוי אשר מטרתו הייתה להשפיל אותו, לבזות אותו, לעשותו מטרה לבוז ושנאה ועסקינן ב"לשון הרע שהייתה חמורה ביותר". כמו כן, לטענת שפטל, אמירתו של זהבי לא נעשתה בתום לב וזאת משום שהאחרון אמר אותה "בנחת ובשובה ולא בלהט הוויכוח או בתגובה לדברים אשר נאמרו לעברו". לדבריו, מדובר בכינוי אשר נאמר מתוך כוונה "רעה וזדונית" ועל מנת לפגוע בו.


שפטל מוסיף וטוען כי הוא פנה מספר ימים לאחר מכן לזהבי וביקש ממנו להתנצל במסגרת אחד השידורים הקרובים של תוכניתו, וזאת בהתאם ל"התנצלות אשר תנוסח על ידו". לטענתו, היות והוא לא זכה לכל תגובה, הוא החליט לעלות את סכום הפשרה הראשוני (שהועמד על של כ-137,000 שקלים) ל-200,000 שקלים.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה - 1965

חוק איסור לשון הרע נועד להגן על כבודו של אדם או איגוד ומונע פרסומים שעלולים לפגוע ולגרום נזק. 

לשון הרע על ציבור - קבוצת אנשים, גוף, ארגון

השאלה המרכזית הצריכה להישאל, כך קובעת הפסיקה, הנה האם היחיד, בהיותו יחיד, נפגע מאותו פרסום שהשמיץ את כל הקבוצה? 

ייעוץ משפטי

מדוע מומלץ לקבל ייעוץ משפטי לאחר מקרה תאונה ולא משנה אם נגרם נזק או לא? 

האם המכתבים ודרך הפצתם מהווים לשון הרע ופגיעה בפרטיות?

עוד קבעה השופטת כי המכתבים אינם שיח ושיג אקדמי על הערכות תלמידים הנהנים ממטרית חופש אקדמי. המכתבים נכתבו בתגובה על מכתבו של פרופ' בורט ופרופסורים אחרים ולא בהעברה רוטינית של הערכות על תלמידים. העמדתם כ"שיג ושיח אקדמי" היא או היתממות או ניסיון הסוואה. מרבית המכתבים עוסקת במנחה פרופ' בורט ורק חלק קטן מהם מתייחס לתובע.  

לשון הרע, כיצד מגיע בית המשפט להכרעה?

השאלה הראשונה אשר ישאל בית המשפט היא, האם המעשים המיוחסים לנתבעים עולים כדי פרסום לשון הרע. הבדיקה תעשה לפי היסודות הנמצאים בסעיפי החוק, שהוא הסעיף המגדיר מעשה של פרסום לשון הרע. לאחר בחינת המקרה לאור החוק והפסיקה ובאם התשובה תהא חיובית יבחן בית המשפט אם עומדת למפרסמים הגנה מן ההגנות המוקנות בפרק ג' לחוק. 

לשון הרע: הגנת אמת בפרסום

נתבעת בגין לשון הרע? מהי הגנת אמת בפרסום? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי הדין באתר ... 

לשון הרע: הגנת תום הלב

נתבע יהנה מהגנת סעיף 15 בהתקיים שני תנאים מצטברים. התנאי הראשון הוא שהנאשם או הנתבע עשה את הפרסום בתום לב. והתנאי השני הוא שהנתבע יוכל להצביע על כך ... 

פיצויים בגין לשון הרע

לאחר שקבע בית המשפט כי הנתבעים פרסמו כנגד התובעת פרסום שיש בו משום לשון הרע, ולא עומדות להם ההגנות שבפרק ג' לחוק, יעבור לדון בשאלת הפיצוי המגיע לתובעת בגין לשון הרע.  

פיצויים בגין זיוף פרופיל באתר האינטרנט דה מרקר

האם פרסום פרופילים מזויפים ברשת החברתית "דה מרקר קפה" מהווה הפרה של חוק איסור לשון הרע... 

לשון הרע במהלך דיון משפטי, האם ייתכן?

סעיף 13 לחוק קובע כי לא ישמש עילה למשפט פלילי או אזרחי פרסום על ידי שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין שיפוטית על פי דין ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.