אישה נאלצה לצאת לפרישה מוקדמת לאחר תאונת דרכים - האם פיצויים בגין הפסד השתכרות?
דרגו את המאמר |
|

האם נפגעת תאונת דרכים פרשה מעבודתה בגין נכות נפשית?
אישה בת 59 יצאה לפנסיה מוקדמת לאחר תאונת דרכים קטלנית במהלכה נהרג בעלה והיא נפגעה בכל חלקי גופה. התובעת עבדה משנת 1972 ועד לתאונה בתור סייעת גננת והשתכרה בממוצע 5,200 שקלים בחודש. לטענתה, היא לא הייתה יכולה לחזור לעבודה לאחר התאונה, וזאת משום שהיא שרתה בדיכאון כבד ולא היו בה הכוחות הנפשיים להמשיך ולעבוד. התובעת טענה כי היא זכאית לתגמולים בגין הפסד השתכרות וזאת משום שכתוצאה מהתאונה היא נאלצה לפרוש בפרישה מוקדמת מהגן.
קראו עוד בתחום:
- נהג שיכור נהרג בתאונת דרכים - האם כיסוי ביטוחי?
- נכות פלסטית בתור נכות תפקודית, אימתי?
- פיצויי בעקבות גריעה בכושר השתכרות של מנכ"ל לאחר תאונת דרכים
חברת הביטוח טענה כי התובעת אינה זכאית להפרשי השתכרות עד ליציאתה לפנסיה, וזאת משום שיציאתה לפנסיה מוקדמת הייתה קשורה להליכי הבראה במועצה המקומית ולא לתאונה נשוא התובענה. הנתבעת הפנתה את בית המשפט לתצהיר התובעת ובו "הודתה" האחרונה כי חמש שנים לפני התאונה, הוצע לה, במסגרת תוכנית הבראה, לפרוש בפרישה מוקדמת.
התובעת סירבה בעבר לפרישה מוקדמת - סביר להניח שהייתה עובדת עד הפנסיה
בית המשפט קבע כי יש לקבל את התביעה בנוגע להפסדי ההשתכרות, וזאת על אף קיומן של תוכניות לפרישה מוקדמת במקום העבודה של התובעת. "אני מקבלת את טענותיה של התובעת לכך שאלמלא התאונה היא הייתה ממשיכה בעבודתה כרגיל", כתבה השופטת, "לראיה, התובעת ויתרה על אפשרות הפרישה בתוכנית שהייתה חמש שנים לפני התאונה והמשיכה לעבוד במרץ".
לא ניתן להתעלם מכך שהכאב הפיסי, בצד הכאב הנפשי, הקשו על חזרתה של התובעת לעבודה עד כי הדבר היה בלתי אפשרי, קבע השופטת. בפסק הדין נכתב כי תוצאות התאונה "הובילו" את התובעת לקבל את תוכנית הפרישה ולפרוש בגיל 59 מעבודתה.
היות ואלמלא התאונה התובעת הייתה ממשיכה לעבוד עד גיל פרישה, מוטל על הנתבעת לפצותה בגין הפסדי השכר הנתבעים. עם זאת, בית המשפט קבע כי התובעת לא תהיה זכאית לפיצוי מלא בגין הפסדי ההשתכרות וזאת משום שמצבה הנפשי נבע גם מאובדן בעלה בתאונת הדרכים – נזק אשר אינו בר פיצויי בתביעתה העיקרית. אי לכך, נפסק כי התובעת תהיה זכאית לפיצויים בגין הפסדי השכר בשיעור של 70% בלבד.