מתי תוגש תביעה לפיצויים נגד קרנית?
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 4 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
במקרים מסוימים של תאונות דרכים, כאשר זהות הנהג הפוגע לא ידועה, כאשר אין ביטוח חובה בתוקף או בתאונת פגע וברח של הולך רגל, יכולה קרנית להיכנס בנעליה של חברת ביטוח ולשלם פיצויים לנפגע בתאונת דרכים בגין נזקיו הגופניים.
סעיף 12(א) לחוק הפיצויים מגדיר את תפקידה של קרנית, שהיא תאגיד ציבורי שהוקם מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, במטרה לפצות אדם שנפגע בתאונת דרכים הזכאי לפיצויים על פי החוק, כאשר אין בידו לתבוע פיצויים מחברת הביטוח של נהג הרכב הפוגע.
תאונת פגע וברח
קרנית מפצה נפגעי תאונות דרכים שאין בידם לתבוע מבטח היכול לפצות אותם על הנזק והסבל שנגרמו להם כתוצאה מהתאונה. המקרים המנויים בחוק והבולטים הם נפגעי תאונות פגע וברח, נפגעים מרכב שהיה נהוג על ידי נהג ללא רישיון בתוקף, במקרה של פגיעה על ידי רכב גנוב או רכב שנעשה בו שימוש בניגוד לתנאי הפוליסה, נפגעים על ידי רכב שלא בוטח כחוק עקב אי תשלום פרמיה ונפגעים מרכב שהיה מבוטח בחברת ביטוח שנכנסה להליכי פירוק.
תאונה ללא ביטוח בתוקף
על פי החוק ניתן לתבוע פיצויים במסגרת קרנית במקרים הבאים: האחד, כאשר הנהג האחראי לתשלום פיצויים אינו ידוע. השני, כאשר אין לנהג ביטוח לפי פקודת הביטוח או שהביטוח שיש לו אינו מכסה את החבות הנדונה. השלישי, כאשר למבטח מונה מנהל מורשה בנסיבות מסוימות, והרביעי כאשר החברה המבטחת נמצא בפירוק.
האם הנפגע זכאי לפיצויים לפי החוק?
כדי שהקרן תימצא אחראית לשלם פיצויים לנפגע, נדרש בראש ובראשונה כי הוא יהיה זכאי לפיצויים לפי חוק הפיצויים. חבותה של קרנית נחשבת למשנית והיא קמה רק מקום שהנפגע זכאי לפיצויים לפי החוק. עם זאת, במקרה שבעקבות תאונת דרכים נפגע נהג הרכב, אשר ידע או אמור היה לדעת שהרכב שבו הוא נוסע אינו מבוטח או שהביטוח אינו בתוקף, הנהג לא יוכל לתבוע פיצויים מקרנית. במצב זה עדיין עומדת בפניו האפשרות לתבוע את הנהג ואת חברת הביטוח של הרכב הפוגע במסגרת תביעת נזיקין רגילה.
הגשת תביעת פיצויים נגד קרנית
הגשת תביעת פיצויים נגד קרנית דומה מאד להגשת תביעה נגד חברת ביטוח רגילה. התובע נדרש למלא טופס דיווח על תאונת דרכים ולהגישו לקרן בצירוף אישור משטרתי על מעורבות בתאונה וסיכום מחלה חתום בידי רופא הכולל סיכום רפואי של הטיפול בעקבות הפגיעה. את הטופס והמסמכים הנלווים יש לשלוח בדואר או להגיש במשרדי הקרן.
גם במקרה של תביעה מול קרנית על הנפגע להוכיח מהי חומרת הפגיעה על פי דרגת נכות ומהם הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מפציעתו, כגון: הפסדי שכר, הוצאות רפואיות, עזרת צד ג', נסיעות, כאב וסבל ועוד. קרנית מתנהלת כמו חברת ביטוח רגילה, ואף יכולה במסגרת התביעה לשלוח חוקרים אל הנפגע במטרה לחקור את תלונותיו ואת נסיבות התאונה שבה נפגע. על כן בטרם הגשת תביעה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתביעות תאונות דרכים כדי לממש את הזכות ולקבל את מלוא הפיצויים.