פנסיונר שנפל באוטובוס תבע פיצויים בגין תאונת דרכים
דרגו את המאמר |
|
בחודש אוקטובר 2010, כאשר התובע היה כבן שבעים, הוא נפל במהלך נסיעה באוטובוס כתוצאה מבלימה פתאומית. התובע עתר לבית משפט השלום בחיפה והגיש תביעת פיצויים בגין נזקי גוף כתוצאה מהתאונה באוטובוס לפי חוק נפגעי תאונות דרכים. התביעה הוגשה נגד נהג האוטובוס וחברת הביטוח של הרכב.
לאור העובדה שהצדדים לא חלקו על נסיבות התאונה, וכי לנהג ולרכב קיים כיסוי ביטוחי, ניתנה הצעת בית המשפט לסיום התיק בפשרה, זאת לאחר שמיעת טיעוני הצדדים והגשת תחשיבי הנזק שנגרם.
בעקבות התאונה נותרה לתובע נכות צמיתה בשיעור של 15%
לטענת התובע, שכיום הוא פנסיונר כבן 75, כתוצאה מהנפילה באוטובוס הוא איבד את הכרתו וסבל מכאבי ראש, סחרחורות וכאב צוואר. ממקום האירוע הוא פונה לטיפול רפואי בבית חולים, שם אובחן כי הוא סובל מפריקה קשה של כתף ימין. לאחר שחרורו מבית החולים הוא התקשה לתפקד ולבצע פעולות פשוטות יום יומיות, ונזקק לסיוע של בני משפחתו. גם לאחר טיפולי פיזיותרפיה ממושכים, הוא עדיין סובל מכאבים עזים בכתף ומהגבלה ניכרת בתנועה.
בית משפט מינה שלושה מומחים רפואיים. אשר קבעו כי לתובע לא נותרה נכות צמיתה בתחום הנירולוגי, אולם נותרה לו נכות צמיתה אורתופדית בשיעור של 15% בגין הפגיעה בכתף ימין. בית המשפט קיבל את חוות דעתם של המומחים וקבע כי נכותו הצמיתה כתוצאה מהתאונה עומדת על 15%.
התובע עתר לפיצויים בסך כולל של 258,640 שקלים
התובע עתר לפיצוי בסך של 16,000 שקלים בגין כאב וסבל, זאת לאור גילו במועד התאונה ובהתאם לאחוזי הנכות הרפואית. בנוסף דרש פיצוי על סך של 178,000 שקלים עבור עזרת צד ג' בעבר ובעתיד, בטענה כי לאחר התאונה הוא היה מוגבל מאוד בתנועה ובני משפחתו ממשיכים לסעוד אותו עד למועד הגשת התביעה.
מנגד טענו הנתבעים כי התובע לא הוכיח צורך חריג או שימוש בפועל בעזרת צד ג', לכן אין הצדקה לקבוע פיצוי בסכום המבוקש. עוד הוסיפו כי מדובר באדם מבוגר הסובל ממחלת לב, סחרחורות וליקויי שמיעה, בלא קשר לנזקי גוף שנגרמו לו בתאונה. לפיכך יש לפסוק לזכותו סכום מתון שלא יעלה על 10,000 שקלים.
בית המשפט קבע כי התובע יפוצה בסך של 50,845 שקלים
לאחר עיון במסמכים הרפואיים ובחוות דעת של המומחים, הגיע בית המשפט למסקנה כי אין להטיל את הצורך של התובע בסיוע בני משפחתו רק בגין התאונה, מאחר שהוא סובל מבעיות רפואיות ללא קשר לתאונה, ובכל מקרה נזקק וייזקק בעתיד לעזרת בני משפחתו.
בסופו של דבר חייב בית המשפט את הנתבעים לשלם לתובע פיצויים בסך כולל של 50,845 שקלים בגין נזק הגוף שנגרם לו בעקבות התאונה. סכום זה כולל פיצוי בגין כאב וסבל, עזרת צד ג' והוצאות נסיעה והוצאות רפואיות. בנוסף קבע בית המשפט כי הנתבעים יישאו בשכר טרחת עורך דין בשיעור של 13% מסכום הפיצוי שנפסק, וכי נוכח ההסדר אליו הגיעו הצדדים אין צו להוצאות.
ת"א 31949-11-12