חוקרי הביטוח
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 3.5 מתוך 5 |
חברות הביטוח נעזרות בחוקרים וזאת על מנת להשיג פרטים נוספים אודות התאונה, הנפגע או עברו הרפואי. לרוב מקליטים החוקרים את השיחה עם הנפגע ומנסים להוביל את הנפגע בדיבורו. חשוב לציין כי זו זכותה של חברת הביטוח להשתמש בחוקרים להשגת מידע ולכן על הנפגע להיות עירני.
להלן מס’ המלצות לנפגעים לאחר תאונה, הרשימה חלקית ניתן לפנות אל עורכי הדין באתר לקבלת מידע נוסף:
מומלץ לא למסור פרטים או לנדב מידע אודות התאונה ואופי הפגיעות אשר מהן הנפגע סובל. חוקרי חברת הביטוח יהיו מאוד נחמדים ויבטיחו לעזור ולתמוך אולם יש לזכור כי מטרתם הפוכה ולכן יש להמנע מכל קשר עם חוקרי הביטוח, לא לענות על שאלות ופשוט להפנות את החוקר אל עורך הדין.
נפגע המשוחח עם חוקר ללא קבלת ייעוץ או נותן לחוקר חומר כלשהו עלול לגלות בעתיד כי החומר שניתן לחוקר משמש נגדו בבית המשפט
כדאי לנפגע ליצור קשר עם עורך דין לצורך התייעצות לפני פגישה עם חוקר מטעם חברת הביטוח.
לעיתים חוקרים מטעם הביטוח נוקטים בשיטות שונות כגון התחזות לבעל מקצוע אחר- עו"ד, רופא, עובד ציבור, מס הכנסה, שליח ביטוח לאומי ועוד..., זאת במטרה להשיג מידע ככל הניתן על הנפגע. מומלץ להמנע מקשר עם אנשים אלו במיוחד אם קיים חשש כי מדובר בהתחזות. בכל מקרה אחר מומלץ שוב ליצור קשר עם עורך הדין המטפל בעיניינו של הנפגע על מנת שיבדוק אפשרות להתחזות.
מומלץ לא לחתום על שום מסמך, הסכם, טופס לא משנה איזו הבטחה עומדת מאחורי המסמך. יש להיוועץ בעורך דין במקרים מסוג זה בהקדם ככל הניתן.
לסיכום,
הדרך הנכונה להתמודד עם החוקר היא פשוט להפנותו ללא אומר ודברים לעורך הדין המטפל.
זאת שכן לא משנה מה יאמר החוקר, ואף שאין לנפגע בפועל דבר להסתיר, וחזקה כי זהו אכן המיקרה, הרי שבשורה התחתונה חוקר זה לעולם איננו רוצה את טובת הנפגע אלא את טובת חברת הביטוח – מעסיקתו, שמטרתה הברורה הינה לשלם כמה שפחות בגין התאונה, ומטרת החוקר למצוא כל מידע או "אי התאמה" אשר יוכל לשמש כנגדו.
אי "התנדבות" למסירת כל מידע, ובפרט כשהנפגע מיוצג כבר ע"י עורך דין, ותוך הפניית החוקר לעורך הדין המטפל הינה איפוא המעשה הנכון (דבר העולה בקנה מידה אחד עם חוק הגנת הפרטיות, וחוקי היסוד).
שימושי: