דלתות אוטובוס נסגרו על נוסע, האם תאונת דרכים?
דרגו את המאמר |
|

דלתות אוטובוס נסגרו על נוסעת – האם תאונת דרכים?
האם תובעת אשר דלתות האוטובוס נסגרו עליה בבואה לרדת מן הרכב, זכאית לפיצויים מחברת הביטוח והנהג בגין נזקי הגוף אשר נגרמו לה. כמו כן, האם קיימת לתובעת עילה לתביעה מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, דהיינו האם מדובר בתאונת דרכים?
התובעת טענה כי באחד הימים עלתה היא על אוטובוס של חברת אגד על מנת להגיע למחוז חפצה. האוטובוס היה מלא בנוסעים רבים, ועל כן החלו דין ודברים בינה לבין הנהג בנוגע לעלייתה על הרכב. התובעת החליטה לרדת ולהמתין לאוטובוס הבא.
עם זאת, בגין חוסר תשומת ליבו של הנהג, נסגרו דלתות האוטובוס על גופה של התובעת. התובעת ביקשה מהנהג כי יפתח את הדלתות, אך האחרון קם מכיסאו ודחף את התובעת אל מחוץ לרכב. התובעת טענה כי מדובר היה בדחיפה ברוטאלית אשר גרמה לה נזקים גופניים. הנהג טען, לעומת זאת, כי לא התכוון הוא לפגוע בתובעת אלא רק לסייע לה לרדת בבטחה.
קראו עוד בתחום:
-
נפילה בעת עמידה בתור לאוטובוס, האם תאונת דרכים? - פיצויים לנוסע באוטובוס אגד אשר נתקע בתא מטען
- האם נהג אוטובוס הסובל מכאבי גב נחשב נפגע עבודה?
- מי ישלם את נזקי תאונת השרשרת?
שלוש שעות לאחר התאונה, התלוננה התובעת על כאבים והגיעה לבית החולים לשם קבלת טיפול. בחדר המיון נרשם על ידי הרופא המטפל כי מדובר במטופלת שדלתות אוטובוס נסגרו על גופה ולאחר מכן נזרקה על ידי הנהג אל מחוץ לרכב.
בית המשפט קבע כי יש לבכר את גרסתה של התובעת בנוגע להתרחשות האירועים. השופט ציין כי הנהג זכר את המקרה ואף הודה כי נשאל אודותיו לאחר שלושה חודשים. במידה והיה זה מקרה שגרתי, מדוע נשאל הנהג עליו לאחר תקופה כה ארוכה, תהה בית המשפט.
מכאן ניתן היה אפשר להסיק כי היה משהו חריג בירידתה של התובעת מהאוטובוס. כמו כן, גרסתה אשר הוצגה בבית המשפט תאמה את הגרסה אשר ניתנה לרופא המטפל בחדר המיון. התובעת קיבלה חיזוק לדבריה גם במסגרת הודעתה במשטרה על אופן התרחשות התאונה.
האם תאונה במתכוון?
ידוע כי אחד החריגים לחבות במסגרת חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים הינה תאונה במתכוון. מטרתו הסוציאלית של החוק לא נועדה להגן על תובעים אשר נפגעו כאשר כלי הרכב שימש כ"כלי נשק" לצורך פגיעה במתכוון. עם זאת, בית המשפט קבע כי התערבותו של הנהג בתאונה איננה מביאה להחלת החריג במקרה דנן. הנהג הודה, בבירור, כי לא היה בכוונתו לפגוע בתובעת. למעשה, דלתות האוטובוס נסגרו על התובעת בטעות ועל כן מדובר בתאונה תוך כדי ירידה במהלך שימוש ברכב מנועי. דהיינו, תאונת דרכים.