4 מיליון שקלים פיצויים לנוסע מאחור על קטנוע לאחר תאונת דרכים
דרגו את המאמר |
|

פיצויים לנוסעת על אופנוע בעקבות תאונה
בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 4 מיליון שקלים לנוסעת מאחור על קטנוע אשר נפגעה במהלך תאונת אופנוע. בית המשפט חייב את חברת הביטוח "הפול" לשלם לתובעת את הפיצויים הנ"ל בגין מעורבותה בתאונת דרכים אשר גרמה לה לנזקי גוף קשים.
מדובר בתאונה אשר התרחשה לפני כשש שנים כאשר התובעת, צעירה בת 22, יושבת מאחור על קטנוע בו נהג חברה. כתוצאה מהתאונה נגרמו לתובעת נכויות שונות כגון שיתוק לצמיתות ביד ימין ונכות נפשית. נכותה המשוקללת של התובעת נקבעה על 90% (כולל הנכות הפסיכולוגית).
האם קלטת שצולמה על ידי חוקר חברת הביטוח תשפיע על החלטת בית המשפט?
חברת "הפול" טענה כי בידה קלטת אשר מתעדת את תנועותיה של התובעת כאשר היא יושבת במסעדה עם חברים בעודה משוחחת וצוחקת. לשיטתה של הנתבעת, ניתן היה לראות בקלטת כי התובעת מתפקדת "כאחד האדם וללא סימני כאב, במצב טוב בהרבה מהמתואר על ידה ועל ידי המומחית הפסיכולוגית".
בית המשפט קבע כי דין טענות ה"פול" בעניין זה להידחות ממספר טעמים. ראשית, הקלטת כלל לא הוצגה לתובעת ולא ניתנה לה הזדמנות של ממש להגיב עליה. שנית, מדובר בהתרחשות נקודתית של הליכה למסעדה אשר אין בה כדי להשליך על אורח חייה של התובעת.
קראו עוד על תאונות אופנוע ופיצויים:
- רוכב אופנוע נהג ללא רישיון, האם פיצויים בגין תאונת דרכים בשל מפגע בכביש?
- פגיעה ביד דומיננטית - פיצויים עבור צורף לאחר תאונת אופנוע
- רוכב אופנוע או הולך רגל - האם ניסיון לבצע הונאה כלפי קרנית?
- פגיעה תוך כדי טיפול באופנוע שעשה רעש מוזר, האם תאונת דרכים?
- האם פגיעה מרכב אשר חנה על המדרכה הינה תאונת דרכים?
השופט ציין בפסק הדין כי התובעת לא הסתירה שמפעם לפעם היא יוצאת עם חברה למסעדות. כמו כן, בית המשפט קבע כי הפסיכולוגית ציינה בחוות דעתה כי התובעת סובלת מדיכאון המאופיין בעליות ומורדות במצב הרוח. זאת ועוד, אפילו המומחית טענה כי התובעת מנסה ליצור חזות נורמאלית כשהיא נמצאת בחברת אנשים ורוצה "להיראות טוב יותר מכפי שהיא מרגישה באמת".
הפיצויים - כולל הוצאות בעבור מריחואנה רפואית
עורכי דינה של התובעת הציגו בפני בית המשפט ארבע חוות דעת רפואיות של מומחים שונים בתחום האורטופדיה, הפלסטיקה, הנוירולוגיה והפסיכולוגיה. בית המשפט פסק לתובעת פיצויים בסך 1.7 מיליון שקלים בגין הפגיעה בכושר השתכרותה העתיד, 811,000 שקלים בגין עזרת צד ג' ו-340,000 שקלים בעבור טיפולי פיזיותרפיה והידרותרפיה.
כמו כן, בית המשפט פסק עבור התובעת פיצויים בסך 200,000 שקלים בגין נזק בלתי לא ממוני, 100,000 שקלים בעבור טיפולים נפשיים ו-154,000 שקלים בגין הפסדי הפנסיה. בין השאר נפסק כי התובעת זכאית להחזר בגין שימוש במריחואנה רפואית אשר אושר על ידי רופאים מומחים וזאת בשיעור של 560 שקלים לחודש.