חיוב עורך דין בתשלום רישום דירה לאחר רשלנות מקצועית בעסקת מקרקעין
דרגו את המאמר |
|
סעד חריג – עורך דין רשלן יממן את רישום הדירה מכיסו
בית משפט השלום בתל אביב קבע כי עורך דין ישלם בכיסו את מרבית ההוצאות הכרוכות ברישום דירה של לקוחו, וזאת מחמת רשלנות מקצועית. עורך הדין במקרה דנן ייצג את הלקוח בעסקה לשם רכישת נכס ביהוד. בית המשפט קבע כי למרות שעורך הדין ידע כבר בפגישה הראשונה בין הלקוח לבין המוכרים כי רובץ על הנכס חיוב מס שבח ניכר בשיעור של 125,000 שקלים, הוא לא העמיד את מרשו אודות "הסיכון".
לא זו אף זו, בית המשפט קבע כי עורך הדין לא עמד בלחצי המוכרים והסתפק בהפקדה של 7,000 דולרים בלבד לתשלום המס, הא ותו לא. בפסק הדין נכתב כי התנהלותו של עורך הדין גרמה לפגיעה בלקוח ובאינטרסים שלו. השופט בן חיים ציין כי גרסתו של עורך הדין לפיו הצדדים אמרו לו שאם העסקה לא תיסגר הם יעברו לעורך דין אחר, אינה יכולה לסייע לו. בפסק הדין צוין כי ניכר שעורך הדין "העדיף את ביצוע העסקה, גם אם בתנאים של אי ודאות", וזאת על פני הסיכון כי העסקה תועבר לעורך דין אחר.
קראו עוד בתחום:
- שורה של מחדלים בבית מהשפט ופסיקת הוצאות אישיות על עורך דין
- רשלנות בייצוג בבית הדין לעבודה - רשלנות בעמידה בסדרי דין
- רשלנות מקצועית בגין קבלת שירות על ידי אדריכל לא מוסמך, האמנם?
הלקוח עתר לבית המשפט כי עורך הדין הנתבע ישיב לו את שכר הטרחה ששולם לו. עם זאת, בית המשפט דחה בקשה זו וזאת משום שלמרות רשלנותו, לא ניתן לקבוע כי הנתבע לא ביצע עבודה עבור שכרו. כאמור, התביעה העיקרית התקבלה. כפיצוי, בית המשפט קבע כי עורך הדין יפעל להשלים את רישום הזכויות בדירה על שם הלקוח, ויישא בכל ההוצאה למעט 40,000 שקלים אשר ישולמו מכיסו של הלקוח.
השופט ציין כי למרות שעסקינן בסעד חריג, הרי שמדובר בהחלטה צודקת בנסיבות העניין. למעשה, רשלנותו של הנתבע היא זו אשר מנעה עד היום מהלקוח לרשום את שמו על הנכס. כמו כן, צוין כי עורך הדין לא פעל כלל על מנת לסייע לגביית הכספים מהמוכרים אשר הם חויבו לשלם ללקוח במסגרת תביעתו נגדם. היות וגם הלקוח לא פעל למימוש פסק הדין, בית המשפט קבע כי יהיה עליו לשאת גם בהוצאות בסך של 40,000 שקלים.