תאונת דרכים עם רכב חונה, מי ישלם פיצויים?
דרגו את המאמר |
|

מחלוקת לגבי חובת הביטוח בגין תאונת דרכים – רכב חונה נפגע מאחור
בית משפט השלום בירושלים נדרש לבחון סוגיה העוסקת בשאלת החבות לתשלום פיצויים עבור טרמפיסטית שנפגעה בתאונת דרכים. התובעת תפסה טרמפ עם אישה נוספת ובמהלך הנסיעה עצרה הנהגת את הרכב בנתיב הנסיעה על מנת לאסוף את בתה מגן הילדים.
בעודה ממתינה לנהגת שתשוב, נכנס רכב ללא ביטוח מקיף ברכב החונה והתובעת הטלטלה קדימה ואחורה במכונית. הרכב בו ישבה התובעת החל להתדרדר, והיא אשר אין בידה רישיון נהיגה, קפצה מהרכב המתדרדר ונגרמו לה חבלות שונות.
השאלה אשר נדונה בבית המשפט הייתה – מיהו הגורם המבטח הרלבנטי. האם מדובר בנהגת, בחברת הביטוח של הנהגת, הנהגת הפוגעת או קרנית. תחילה בית המשפט נדרש לבחון האם הרכב בו המתינה התובעת לנהגת שתשוב הינו רכב המעורב בתאונה לפי הגדרת חוק הפלת"ד. או האם, כשם שטוענות הנהגת וחברת הביטוח, מדובר בזירה בלבד להתרחשות התאונה.
האם מדובר ברכב חונה?
השאלה הינה למעשה – האם בעת התאונה נעשה שימוש ברכב החונה במסגרת הגדרת השימוש ברכב מנועי על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. במידה וייקבע כי רכב זה היווה זירה בלבד להתרחשות התאונה, ולא חלה עליו הגדרת שימוש ברכב מנועי, אזי לא חלה על הנהגת וחברת הביטוח המבטחת את רכבה חובה לפצות את התובעת בגין הנזקים אשר נגרמו לה בעקבות התאונה.
קראו עוד בתחום:
- פגיעה תוך כדי טיפול באופנוע שעשה רעש מוזר, האם תאונת דרכים?
- עובד נפל תוך כדי ניקוי מראה לפני נסיעה במשאית, האם תאונת דרכים?
- האם המתנה ברכב בחניה מותרת היא שימוש ברכב מנועי?
הלכה פסוקה היא כי רכב אשר עומד או חונה מתאר שני מצבים נבדלים שהשוני ביניהם איננו גדול. לאמור, ייתכן ומצב עמידה הוא ארעי ביותר, קצר ממצב של חנייה אשר מתוכננת לפרק זמן מסוים. הבחנה אחרת ניתן לעשות באופן בו הרכב איננו מצוי בתנועה אך מנועו פועל.
כך או כך, נראה כי רכב עומד יכול לכלול גם את המקרה בו הרכב חונה. התובעת טענה כי במקרה דנן הנהגת יצאה מהרכב תוך שהיא מכבה את המנוע ונוטלת עימה את המפתחות. בית המשפט קבע כי אי לכך יש לקבוע שהרכב חנה, וזאת חרף העובדה שמדובר בחנייה קצרה בלבד.
האם החנייה היוותה סיכון תחבורתי?
לאחר שקבע בית המשפט כי מדובר בחנייה, יש לבחון האם החנייה הייתה כדין או שלא כדין – להלן, מבחן הסיכון התחבורתי. חוק הפיצויים קובע כי תאונת דרכים הינה גם פגיעה ברכב שחנה במקום שאסור לחנות בו. הלכה היא כי חנייה אסורה צריכה להתפרש כחנייה במקום או באופן היוצרים סיכון תחבורתי, בין אם מדובר בחנייה מותרת על פי דין, ובין אם עסקינן בחנייה שיש עליה איסור בדין.
חניה במקום שאסור לחנות בו הינה סיכון תחבורתי אשר נוצר בגין פעילות הנהג. חניה אסורה הינה גם חנייה במקום בו אין במקום שלט או תמרור האוסרים חניה, אולם עצם החניה במקום זה מהווה סיכון תחבורתי.
- תאונת דרכים לקטינה בת 12 שהינה רקדנית מצטיינת - חישוב פיצויים
- תביעה לפיצויים בגין תאונת דרכים - האם מדובר בהתאבדות?
- האם פגיעה במהלך ניסיון לסדר מטען בארגז משאית מהווה תאונת דרכים?
-
ניסיון כיבוי שריפה באמצעות טרקטור - האם תאונת דרכים?
לעומת זאת חניה במקום שאינו מהווה סיכון תחבורתי לא תיחשב חניה אסורה גם אם יש במקום שלט האוסר חניה במקום זה. במקרה דנן, בית המשפט קבע כי החנייה של הרכב הייתה מותרת, על פי הדין, במועד התאונה. מסרטוטים שהוצגו בפני בית המשפט, ניכר כי רכבה של הנהגת לא היווה סיכון תחבורתי בעת חנייתו במועד התאונה.
לפיכך, עד כאן נראה כי לא מדובר ברכב המעורב בתאונת דרכים על פי סעיף 3 לחוק הפיצויים. כעת, נדרש בית המשפט לבחון את סוגיית התדרדרות הרכב וקפיצת התובעת מהמכונית.
האם ירידה מהרכב הופכת את הרכב למעורב בתאונת הדרכים?
השופטים קבעו כי ירידה של התובעת מהרכב, אשר התדרדר בגין הפגיעה של הרכב הנוסף בו, איננה מהווה שימוש ברכב מנועי לצורכי תחבורה.
בפסק הדין הובאו לכך דבריו של השופט ריבלין בספרו – "השימוש, לצורותיו השונות, חייב להיות שימוש למטרות תחבורה. מונח זה עשוי לצמצם את הכניסה והירידה המקימים תחולה לחוק לאותם שימושי משנה המתקיימים בסמיכות זמנים לנהיגה עצמה. לפיכך נדחתה התביעה לפי חוק הפיצויים במקרה בו נחבל התובע מדלת הרכב בעת ירידתו מן הרכב משום שהירידה התרחשה לאחר שחלף פרק זמן מאז החניית הרכב – פרק זמן שבמהלכו הספיק התובע לפרק את הרדיו ברכב. נפסק כי שעה שלא מדובר בפעולה פיסית רצופה ותכופה לאחר תום הנסיעה והחניית הרכב, אלא בפעולה לאחר החניית הרכב ללא קשר לשימוש תחבורתי או ניצול מכאני של הרכב אין זו תאונת דרכים".
לאור האמור, בית המשפט קבע כי במקרה דנן לא נעשה שימוש ברכבה של הנהגת בעת התאונה והוא שימש אך ורק כזירה להתרחשות התאונה. לפיכך, האחריות לפיצוי נזקי הגוף שנגרמו לתובעת, באם יוכחו אלו, הוטלה על כתפיהן של קרנית והנהגת הפוגעת.