נהג קלנועית הינו הולך רגל וזכאי לפיצויים בעקבות תאונה מחברת הביטוח
דרגו את המאמר |
|

נהג קלנועית הינו הולך רגל ויכול לתבוע פיצויים את חברות הביטוח במקרה של תאונה
בית המשפט המחוזי פסק הבוקר כי קשישה אשר נסעה בקלנועית והייתה מעורבת בתאונת דרכים עם רכב אחר, תוכל לתבוע פיצויים בדין הולכת רגל מחברת הביטוח בהתאם לחוק לנפגעי תאונות דרכים.
טענותיה העיקריות של חברת הביטוח היו כי לא קיימת עילה להגשת התביעה שכן רכב הקלנועית הינו רכב מנועי לכל דבר, ולכן יש לתבוע את הפיצויים מקרנית (הגוף אשר אחראי על תשלום הפיצויים בגין תאונות כאשר אין גורם לתבוע אותם ממנו).
לעומת זאת, פסק הדין של השופטת רות לבהר-שרון הביא עימו בשורה לנוסעי הקולנועיות כאשר נקבע בו שמדובר בנפגעת אשר דינה כדין הולך רגל ואין לראות ברכב הקולנועית כלי רכב מנועי על פי החוק. פסיקה זו יכולה להיות רחבה יותר במידה ויעסוק הדיון בתאונות של קורקינטים חשמליים, אופניים ממונעים ועוד.
קראו עוד בתחום:
- חברת ביטוח לא תוכל להכריח מבוטחת לעבור ניתוח פלסטי
- האם נפגע תאונת דרכים יזכה להחזר בעבור פינוי מוסק?
- חברת הביטוח לא הגישה כתב הגנה ותשלם הוצאות משפט בכדי להגיש ערעור
- דחיית בקשה לפסילת מומחה רפואי הקשור בקשרי עבודה עם עו"ד חברת הביטוח
קלנועית הינה כסא גלגלים
בפסיקתו, הפך בית המשפט המחוזי החלטה אשר התקבלה בבית המשפט השלום ובה נקבע, לאחר דיון מעמיק, כי הקלנועית הינה רכב מנועי ולכן על הנפגעת להגיש תביעתה כנגד קרנית. בית המשפט השלום קבע כי מכיוון שהקלנועית הינה רכב בעל מנוע וארבעה גלגלים, מדובר ברכב לכל דבר ועניין.
עם זאת, הקשישה לא התייאשה וערערה על פסק הדין לבית המשפט המחוזי, שם לא נפלו טענותיה על אוזניים ערלות. השופטים קבעו כי בבואו של המחוקק לפטור את רכב הקלנועית מחובות הרישום והרישוי, וכמו כן שחל עליו בנוגע לנסיעה על כבישים, מראים כי מדובר למעשה בסוג של כסא גלגלים במובנו הקלאסי.
עם זאת, השופטים מתחו ביקורת על כך שאין מעמדה של הקולנועית מוגדר בחוק באופן ברור ומסודר והביעו תקווה כי חקיקה מסודרת בנושא זה תעשה בקרוב.