www.what2do.co.il

כיצד יחושבו פיצויים לפנסיונרית לאחר תאונת דרכים?

דרגו את המאמר

כיצד יחושבו פיצויים לפנסיונרית לאחר תאונת דרכים?

חישוב פיצויים לפנסיונרית לאחר תאונת דרכים

כיצד יש לחשב פיצויים בעבור פנסיונרית אשר נפגעה בתאונת דרכים ונגרמו לה בעקבות האירוע נזקי גוף ונכות קשה. התובעת נפגעה מרכב חולף והובהלה לבית החולים בילינסון כאשר הוא מחוסרת הכרה. בבית החולים אובחנו אצל התובעת פגיעות ראש, עמוד שדרה, צלעות, חזה, מרפקים, שוקיים וחבלות נוספות. התובעת עברה סדרת ניתוחים לצורך ייצוב מצבה ואושפזה במחלקת טיפול נמרץ.

 

      קראו עוד בתחום:

 

שבועיים לאחר אשפוזה, שוחררה התובעת מבית החולים ביילינסון, והועברה לבית חולים לוינשטיין לצורך שיקום. במסגרת ההליכים בבית המשפט מונו 3 מומחים רפואיים שונים אשר קבעו לתובעת – נכות נוירולוגית בשיעור של 20%, נכות אורטופדית בשיעור של 42% ונכות פסיכיאטרית בשיעור של 5%.

פיצויים:

הפסדי השתכרות – מדובר בקצינת משטרה לשעבר, אשר השתחררה מהמשטרה לפני התאונה ומקבלת פנסיה של 10,000 שקלים בחודש. התובעת טענה כי הייתה אמורה לפרוש בגיל 54 ועל כן יש לפצותה בגין שכרה שעמדה על 21,000 שקלים עד לגיל הפרישה.

 

חברות הביטוח ונהג הרכב הדורס טענו לעומתה כי יש לחשב את שכרה על בסיס שכר המינימום במקרה הטוב ביותר. בית המשפט העמיד את שכרה הממוצע של התובעת על 14,500 שקלים וקבע כי הנתבעים ישלמו לה פיצויים בגין שכר זה.

 

הפסדי השתכרות של הבעל – בעלה של התובעת סעד אותה וטיפל בה לאחר התאונה, באופן בו הוא מחמיץ ימי עבודה. התובעים הציגו תביעה בגין ראש נזק זה בסך של 25,000 שקלים וטענתם לא נסתרה על ידי הנתבעים.

עזרה לעבר ולעתיד ממועד האשפוז - התובעים טענו שהתובעת שוחררה לביתה כשהיא סיעודית והייתה זקוקה לעזרה בכל פעולותיה. לדבריהם, עד לחודש ספטמבר 2000 סעדה אותה בתה, ולאחר מכן המשיכה להגיע מידי יום ובעלה הפחית גם הוא מעבודתו.

 

השופטת קבעה כי בגין השנה הראשונה ממועד שחרורה של התובעת מבית החולים, ולתקופה של שנה, זכאית היא לפיצוי בגין עזרה זו בסכום כולל של 36,000 ₪. השופטת הוסיפה וקבעה כי התובעת, אשר נאלצת להיעזר בעוזרת בית בגין נכותה הקשה, זכאית ל-12 שעות שבועיות בשיעור של 40 שקלים לשעה, בעבור שכרה של העוזרת.

נסיעות חנייה ומזון בתקופת האשפוז – השופטת פסקה עבור התובעים: הוצאות נסיעה לבי"ח בלינסון בסך 3,254 ₪, הוצאות נסיעה לבי"ח לוינשטיין בסך 35,965 ₪, הוצאות חניה בסך 2,295 ₪, והוצאות מזון בסכום כולל של 5,000 ₪.

הוצאות רפואיות – 15,000 שקלים פיצויי בעבור טיפולים רפואיים פרטיים בעתיד, תרופות מיוחדות ועזרה רפואית כוללת.

ניידות ונסיעות - התובעים טענו כי עד לתאונה היה להם רכב אחד, כשבעת שרותה של התובעת במשטרה היא קיבלה רכב ל-10 ימים בחודש. לדבריהם, בימים בהם לא השתמשה התובעת ברכב המשפחתי, עמד הרכב ליד בית המשפחה.

 

התובעים דרשו מבית המשפט כי יפוצו על רכישת הרכב החדש, שנקנה לאחר התאונה ובעקבותיה. עם זאת, בית המשפט לא קיבל טענה זו ופסק לתובעת פיצויים גלובאליים בעבור נסיעה בתחבורה ציבורית על סך של 50,000 שקלים.

 

ראשי נזק שנדחו על ידי בית המשפט

 

בית המשפט קיבל אמנם תביעות רבות של התובעים, בעקבות נכותה הקשה של התובעת, אך השופטים קבעו כי מדובר בתביעה מנופחת אשר ראשי נזק רבים ממנה לא היו מבוססים כלל ועיקר. בית המשפט דחה את תביעותיהם של התובעים בנוגע לראשי נזק רבים כגון עזרתה של בתם של התובעים, הפסדי השתכרות של הבת, עזרה צד ג' לבתה בטיפול בנכדים ועוד.

 


 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מהי תאונת דרכים ?

מהי תאונת דרכים לאור חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים...הסברים ועצות משפטיות 

תאונת דרכים את מי תובעים?

נפגעת בתאונת דרכים? נגרמו לך נזקי גוף? את מי תובעים לאחר תאונת דרכים? 

מי זכאי לפיצויים?

עברת תאונת דרכים? נפגעת? מי זכאי לפיצויים לאחר תאונת דרכים...הסברים, מאמרים ועוד... 

חישוב פיצויים בתאונת דרכים

נפגעת בתאונת דרכים? איך תדע מה מגיע לך...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורך דין ללא התחייבות 

עצות לנפגעים בתאונות דרכים

נפגעת בתאונה? נגרמו לך נזקי גוף? לרשותך עצות משפטיות, פסקי דין מאמרים ופניה אל עורך דין באתר... 

תשלום תכוף לאחר תאונת דרכים

מהו תשלום תכוף לאחר תאונת דרכים? למי מגיע תשלום תכוף ומתי? להלן מאמר מקיף העוסק בסוגיה זו... 

תאונת דרכים עם חבלות קלות

לתשומת לבך, אם נפגעת בתאונה, אם נגרם לך נזק קטן לכאורה ייתכן ומגיע לך פיצוי... 

עבר רפואי ותאונת דרכים

מה הקשר בין עבר רפואי של נפגע בתאונה ופיצויים עתידיים? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

הקשר בין אבדן כושר השתכרות, נכות רפואית ותיפקודית

תאונות דרכים - אבדן כושר השתכרות, נכות רפואית, נכות תיפקודית...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורך דין באתר 

תאונות אופנוע - רכב דו גלגלי

תאונות אופנוע - רכב דו גלגלי

את מי תובעים לאחר תאונה תוך רכיבה על קטנוע או אופנוע כבד? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.