פיצויים פנסיונר בן 89 לאחר תאונת דרכים קלה
דרגו את המאמר |
|

100,000 ש"ח פיצויים עבור פנסיונר אשר נפגע בתאונת דרכים
מחקר אשר נערך בחודש מארס 2008 על ידי מכון גרטנר בראשות ד"ר קובי פלג ערך בדיקות נתונים לגבי נפגעי תאונות דרכים בישראל בין השנים 2000 ל-2005. מתוצאות מחקר זה עולה כי אחד לכל ארבעה קשישים אשר נפגעים בתאונת דרכים סובל מפציעה קשה עד אנושה. כמו כן, שיעור הקשישים ההרוגים כתוצאה מתאונות דרכים בהיותם הולכי רגל הינו כפול משיעור זה בקרב נפגעים צעירים.
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובע כי אדם אשר נפגע בעקבות תאונת דרכים זכאי לפיצויים בגין נזקי הגוף אשר נגרמו לו. חישוב הפיצויים נעשה בבית המשפט על בסיס נכותו של הנפגע כתוצאה מהתאונה. על פי רוב, בית המשפט ממנה מומחה רפואי מטעמו אשר בוחן את נכותו של הנפגע על בסיס טבלאות קבועות וידועות מראש. לאחר קביעת הנכות הרפואית ממנה סובל הנפגע, בוחן בית המשפט מהי הנכות התפקודית אשר בגינה זכאי התובע לפיצויים.
יש לציין כי נכות תפקודית איננה בהכרח זהה לנכות הרפואית. אחד הגורמים אשר משפיעים באופן ישיר על גובה הפיצויים הנפסקים עבור אדם לאחר תאונת דרכים הינו גילו של הנפגע. כאשר עסקינן באדם מבוגר, טוענים נתבעים רבים כי הנפגע סבל מבעיות רפואיות שונות גם בטרם אירעה תאונת הדרכים. לדוגמא, נתבעים אלו יכולים לטעון כי הנפגע היה סובל מבעיות בריאותיות באופן טבעי, ואין בתאונת הדרכים בכדי להשפיע על מצבו הקליני באופן משמעותי.
כמו כן, ראשי נזק רבים נפסקים במסגרת תביעות לאחר תאונת דרכים על בסיס עזרת הזולת, הפסד השתכרות וכדומה. פיצויים אלו נפסקים עבור התובע בהתאם לגילו ובהתחשב בתוחלת חייו. אי לכך, פיצויים בשיעור רב עבור קשישים הנפגעים בתאונות דרכים איננו עניין של מה בכך.
לא כך במקרה של פנסיונר בן 89 אשר נפגע בתאונת דרכים בעת שהיה הולך רגל. מדובר במקרה מצער בו נפגע אדם קשיש ממשאית בעת שחצה את הכביש. כתוצאה מהתאונה, שבר הקשיש את עצם ירכו השמאלית. הנתבעת במקרה זה הכחישה את חבותה לפצות את התובע. התובע טען בבית המשפט כי התאונה אכן אירעה והפגיעה ממנה הוא סובל נגמרה בגינה.
בית המשפט, לאחר דיון בשאלת החבות, קיבל את טענות התביעה וקבע כי התובע אכן נפגע מרכבה של הנתבעת. בית המשפט פסק עבור התובע פיצויים בסך כ-100,000 שקלים. יש לציין כי מדובר בסכום גבוה באופן משמעותי בהתחשב בגילו המבוגר של התובע.