פיצויים לאחר תאונת דרכים לפועל בניין פלשתינאי
דרגו את המאמר |
|

פיצויים לפועל בניין פלשתינאי אשר נפגע בתאונת דרכים
התובע, פועל בניין ותושב השטחים, נפגע כתוצאה מתאונת דרכים. בעקבות התאונה, הגיש פועל הבניין תביעה נגד חברת הביטוח וטען כי הוא סובל מנזקים רפואיים באוזן ובמותן שמאל. כמו כן, הלין התובע, על ליקויי שמיעה ונכויות שונות.
יש לציין כי לאחר התאונה אושפז התובע בבית חולים שערי צדק במשך יומיים והיה במעקב רפואי במשך מספר חודשים. בהתאם לחוות דעתו של מומחה בית המשפט בתחום אף-אוזן-גרון, בעקבות התאונה נותרה לתובע נכות צמיתה בשיעור של 5% בגין ליקויי שמיעה.
קראו עוד בתחום:
- חישוב שכר לעצמאי על פי משיכות מזומנים מן החברה
- תאונה בין קורקינט צעצוע לרכב, האם תאונת דרכים?
- האם תאונה של טרקטורון במדבר היא תאונת דרכים?
- פיצוי נפשי לאב בגין תאונת דרכים בה הייתה מעורבת בתו
התובע טען כי עובר לתאונה הוא השתכר 120 ₪ ליום למרות שלא קיבל תלושי שכר בעבור עבודתו. כמו כן, התובע הוסיף שבהמלצת רופאיו הוא נאלץ לשהות בביתו כחצי שנה ועל כן מגיעים לו פיצויים בגין הפרשי השכר על סך של 31 אלף שקלים.
לעניין השתכרותו לעתיד, התובע טען כי היות והוא פועל בניין, נכותו הרפואיות מקרינה לנכות תפקודית. אי לכך, לשיטתו, יש לפסוק בעבורו פיצויי שכר לעתיד בסך של 67 אלף שקלים נוספים. זאת ועוד, התובע הוסיף תביעות גם לפיצויים בגין עזרת צד ג’, 15,000 שקלים, הוצאות רפואיות, 5,800 שקלים, נסיעות וטיפולים רפואיים, 14,000 שקלים, כאב וסבל 10,000 שקלים ועוד.
תובע פיצויים על סך 150,000 שקלים ומקבל רק 25,000
חברת הביטוח טענה לעומתו כי בית המשפט קבע את נכותו של התובע בהסתמך על תיעוד רפואי שנערך כעבור 5 שנים מיום התאונה. לשיטתה של הנתבעת, מרחק הזמן מנתק את הקשר הסיבתי בין נזקיו של התובע לבין האירוע נשוא התובענה.
כמו כן, עורך הדין מטעם חברת הביטוח טען בבית המשפט כי נכותו של התובע הינה זניחה ואין לפסוק בעבורו בגין הפסד השתכרות לעתיד. חברת הביטוח הוסיפה כי בסיס שכרם של פועלי הבניין ביהודה ושומרון עומד על 2,000 שקלים בחודש. זאת ועוד, התובע אף חזר לעבוד בתקופת אי-הכושר שנקבעה לו.
בית המשפט קבע כי יש לחייב את הנתבעת בתשלום של 25,000 שקלים לטובת הנפגע, וזו בגין חוסר אמינותו של האחרון בבית הדין.