חישוב שכר לעצמאי על פי משיכות מזומנים מן החברה
דרגו את המאמר |
|

פיצויים לנפגע תאונת דרכים שהיה בעל עסק עצמאי
התובע נפגע בתאונת דרכים כאשר אופנוע עליו רכב התהפך בכביש הערבה. בעקבות התאונה, פונה התובע במסוק לבית החולים "סורוקה" בבאר שבע ושם אושפז במשך 321 ימים. במהלך אשפוזו עבר התובע מספר ניתוחים ומאז התאונה הוא משותק בפלג גופו התחתון, ישוב על כסא גלגלים, נזקק לצנתורים בגין אי שליטה על הסוגרים וסובל מחולשה בזרוע יד שמאל.
קראו עוד בתחום:
- תאונה בין קורקינט צעצוע לרכב, האם תאונת דרכים?
- האם תאונה של טרקטורון במדבר היא תאונת דרכים?
- תגמולי המל"ל "בלעו" את תביעתו של פועל פלשתינאי
- האם נפגע תאונת דרכים יזכה לפיצויים בגין תפקוד מיני לקוי?
במסגרת תביעתו לפיצויים, מינה בית המשפט מומחה רפואית אשר הייתה אמונה לבחון את נזקיו ואופן חישוב הפיצויים בעניינו.
כיצד יש לחשב את שכרו של הנפגע?
הקושי בקביעת שכרו של הנפגע נבע מכך שהאחרון לא היה עובד שכיר במובן הרגיל, אלא בעל חברה בתחום הדפוס. בחישוב שכרו ופוטנציאל השתכרותו הסתמך בית המשפט, בין היתר, על משיכותיו מהחברה.
חברות הביטוח טענו כי המשיכות של התובע מהחברה לא שיקפו את שכרו האמיתי. לטענתן, למשיכות אלה לא היה "כיסוי" נוכח מצבה של החברה, כפי שניתן ללמוד גם ממצבה של חברה קודמת שהייתה בבעלותו (חברה שקרסה וחשבונותיה הוגבלו). התובע טען לעומתן כי החברה החדשה הייתה רווחית.
- פיצויים לנפגע אשר עבר לאחר תאונת דרכים לבית אבות
- האם פגיעה במהלך נסיון למנוע גניבת רכב היא תאונת דרכים?
- ילדה מחוננת הסובלת מנכות תפקודית, פיצויים לאחר תאונת דרכים
במסגרת ההליך בבית המשפט הובא לעדות רואה החשבון של החברה, וכן נאמר כי בעקבות רכישת מכונת דפוס חדשה גדלו הכנסות העסק באופן ניכר. כתמיכה בטענתו, הביא התובע לעדות גם את מי שרכש ממנו את מכונת הדפוס החדישה לאחר התאונה. מדבריו של הרוכש עלה כי מחירי הדפוס שאותם הוא גובה מלקוחותיו עבור עבודות המבוצעות באמצעות אותה מכונה הינם גבוהים בהחלט.
יש לבחון כל מקרה לגופו
בית המשפט קבע כי עמדת חברות הביטוח לגבי משיכה של כספים מחברה אשר נמצאת בשליטתו של הניזוק אינה אינדיקציה לקביעת שכרו. לדוגמא, חסרה חסרת תוכן כלכלי של ממש יכולה לקחת הלוואה בנקאית והניזוק בעל החברה ימשוך את כספי ההלוואה מן החשבון.
במילים אחרות - משיכת כספים מחברה שבשליטת הניזוק, אם בתלוש משכורת ואם בדרכים אחרות, צריכה אפוא להיבחן בראיה כוללת של מצב החברה על מנת לקבוע את בסיס השכר הריאלי של הניזוק.
בית משפט קבע כי שכרו של התובע עובר לתאונה עמד על סך נטו של 15,000 ₪ לחודש, וכי נותר לו כושר השתכרות במומו בסכום של 2,000 ₪ לחודש. בהתאם לכך נערך חישוב הפסד השכר לעבר לפי 15,000 ₪ נטו לחודש, ולעתיד על בסיס של 13,000 ₪ לחודש.