פיצויים לרוכב על 150 סמ``ק למרות רישיון ביטוח עד 50
דרגו את המאמר |
|

חישוב ביטוח לאחר תאונת קטנוע בהתאם להספק מנוע, האמנם?
קראו עוד בתחום:
- הלכת השנים האבודות, מהי?
- פיצויים בעקבות נזק נפשי לקרוב של נפגע בתאונת דרכים
- האם החלקה במתחם תחנת דלק הינה תאונת דרכים על פי חוק?
הנהג היה מעורב לפני כשלוש שנים בתאונת דרכים קשה בעודו רוכב על קטנוע בנפח של 150 סמ"ק. חברת הביטוח סירבה לפצות את הנפגע משום שרישיון הביטוח שלו אפשר לו לנהוג על קטנוע בנפח 50 סמ"ק בלבד.
קטנוע 150 בנפח סמ"ק עם הספק של 50
עורך הדין של הנפגע, טען בכתב התביעה כי בהתאם לרפורמה אשר הונהגה ברישיונות הנהיגה לפני כארבע שנים, היה מרשו זכאי לרכב על רכב דו גלגלי עד הספק מרבי של כ-14 כוחות סוס. אי לכך, היה הוא בגדר מבוטח בחסות רישיון הביטוח שלו ועל כן זכאי לפיצויים. במילים אחרות – כל אימת שהנהג איננו עובר את הספק המרבי, לא יוצא הוא ממסגרת הזכאות לפיצויים מחברת הביטוח. עורך הדין הוסיף שהספק הקטנוע נשוא התובענה היה 13 כוחות סוס בלבד, ועל כן חברת הביטוח אמורה לפצות את מרשו.
זאת ועוד, התובע טען כי בבואו לקבל את תעודת הביטוח מחברת "הפול", הציג הוא בפני הפקידה את רישיון הקטנוע שלו, שהיה בנפח של 150 סמ"ק. חברת "הפול" אישרה את רישיונו ועל כן אי הכרתה בחובתה לפצותו בגין תאונת הדרכים מהווה הטעיה מצדה תוך הצגת מצג שווא.
חברת הביטוח טענה לעומתו כי אין הוא זכאי לפיצויים על פי חוק נפגעי תאונות דרכים. לדידה של חברת הביטוח, התובע רכב על רכב דו גלגלי בניגוד לרישיון הנהיגה שלו. שופט בית המשפט השלום בתל אביב המליץ לצדדים להגיע להסכם פשרה והצעתו התקבלה על ידי בעלי הדין. על פי הסכם הפשרה, תשלם חברת הביטוח למבוטח סכום של כ-167 אלף שקלים, לפנים משורות הדין מבלי להודות באחריותה לחבות.