משפחת קטינה פלשתינאית תקבל פיצויים בגין מותה בשל פגיעת כדור גומי
דרגו את המאמר |
|

פיצויים בעקבות הריגה של ילד פלשתינאית במהלך התפרעויות במזרח ירושלים
שנה לאחר שבית המשפט קבע כי האחראית למותה של הילדה הפלשתינאית ממזרח ירושלים, עביר עראמין, היא מדינת ישראל, נפסקו פיצויים עבור בני משפחתה של המנוחה. בית המשפט המחוזי בירושלים קבע כי המדינה תשלם למשפחת עראמין פיצויים בסך כשני מיליון שקלים, וזאת בשל גרימת מוות ברשלנות.
קראו עוד בתחום:
- פיצויים בעקבות הריגת פלשתינאים בגין רשלנות במהלך מבצע חומת מגן
- האם צעיר פלשתינאי יזכה לפיצויים מהמדינה בגין ירי בטעות של חיילי צה"ל?
- פיצויים בגין תאונת דרכים במהלך מרדף משטרתי, האמנם?
ב"כ של המשפחה הביעו סיפוק מפסק הדין ואמרו לאמצעי התקשורת כי ה"צדק יצא אל האור והמשפחה תזכה לפיצויים בגין הסבל הרב אשר היה מנת חלקה מאז פטירתה של הילדה". השופטת, אפעל גבאי, קבעה בהחלטתה כי המדינה תפצה את בני המשפחה בסך של כ-670,000 שקלים בגין "השנים האבודות" וכן בשל הוצאות נוספות כגון קבורה, נסיבות המקרה, הוצאות משפט, שכ"ט עורכי הדין ועוד.
מדובר במקרה אשר התרחש לפני כחמש שנים בישוב מצפון מזרח לירושלים. לאחר מותה, טענו שורה של ארגוני שמאל כי האחריות לאירוע רובצת כולה לפתחה של המדינה. לעומת זאת, המדינה טענה כי הצעירה נפצעה בשל אבנים אשר פגעו בה כתוצאה מהתפרעויות במקום.
לאחר בחינת הראיות אשר הוצגו בפניה, השופטת אפעל קבעה כי התביעה הוכיחה שמדובר במוות כתוצאה מכדור גומי טועה. השופטת הוסיפה כי ירי כדור הגומי הקטלני היווה הפרה של הוראות הפתיחה באש. למרות טענותיה של המדינה, בדבר יידויי האבנים שגרמו למות הקטינה, נקבע בפסק הדין כי המנוחה וחברותיה לא הלכו ברחוב ממנו יודו כלפי כוח המשטרה אבנים.
לא יפתח הליך פלילי
למעשה, קבעה השופטת, לא נראה כי לשוטרים הייתה סיבה של ממש לירות לכיוון זה. יצוין כי מדובר בתביעה אזרחית אך התיק הפלילי בעניין נסגר בעקבות החלטת היועץ המשפטי לממשלה. לפני מספר חודשים, ארגוני שמאל שונים הגישו עתרה בעניין לבג"צ אך עתירתם נדחתה.
בג"צ דחה את העתירה בקובעו כי החלטתו של היועץ המשפטי לממשלה, שלא להעמיד לדין את שני הלוחמים, נבעה מהעדר ראיות – לכאורה בשל חקירה רשלנית. החלטתו של היועץ המשפטי לממשלה, נקבע בבג"צ, שלא להגיש כתבי אישום כנגד שני שוטרי מג"ב אשר היו מעורבים באירוע, הייתה סבירה ומקצועית בהתאם לסיכויי הרשעתם לרבות בשל המסגרת הראייתית החלשה והזמן אשר חלף ממועד האירוע.