www.what2do.co.il

קצבת עידוד ליציאה לתעסוקה - קצבה לנכים שיוצאים לעבוד

דרגו את המאמר

קצבת עידוד ליציאה לתעסוקה - קצבה לנכים שיוצאים לעבוד

נכה המקבל מהמוסד לביטוח לאומי קצבת נכות, אשר החל לעבוד והכנסתו עולה על הסכום שנקבע בחוק, זכאי לקבל קצבת עידוד ליציאה לתעסוקה במקום קצבת נכות. על פי חוק לרון, קצבת עידוד מחליפה את קצבת נכות של זכאי שהחל לעבוד.

 

מטרת הקצבה היא לעודד נכים לצאת לעבוד ולשמור שהכנסתם לא תיפגע אלא תגדל. על כן אם מקבלי קצבת נכות החלו לעבוד, הסכום הכולל שיתקבל מעבודתם ומקצבת עידוד, יהיה תמיד גבוה יותר מסכום קצבת הנכות שקיבלו טרם יציאתם לעבודה.

 

בעל מוגבלויות שקיבל קצבת נכות ומתחיל לעבוד, מפסיק לקבל קצבת נכות והקצבה שמשולמת לו היא קצבת עידוד. כדי לקבל קצבת עידוד, על המבקש לעמוד בשני תנאים: תנאי ראשון הוא שהמבקש קיבל קצבת נכות במשך לפחות 12 חודשים רצופים. תנאי שני שהמבקש החל לעבוד וסכום הכנסתו מהעבודה החדשה עולה על הסכום שנקבע בחוק, בהתאם לחומרת הליקוי הרפואי ותקופת הזכאות.

 

ככל שהנכה ירוויח יותר כך הכנסותיו הכוללות יגדלו

 

נכה שנקבעה לו דרגת אי כושר יציבה על ידי הוועדה הרפואית של ביטוח לאומי, לא יידרש לעבור בדיקה נוספת לאחר יציאתו לעבודה לצורך קבלת קצבת עידוד. כמו כן, הכנסותיו יהיו תמיד גבוהות יותר מגובה הקצבה, כך שככל שירוויח יותר, הכנסותיו הכוללות ילכו ויגדלו.

 

כאשר מקבל קצבת נכות מתחיל לעבוד עליו לעדכן את ביטוח לאומי, וגם לעדכן במקרה שחל שינוי בגובה הכנסותיו. לזכאים מנוכים מהקצבה דמי ביטוח בריאות, ולמי שמתחיל לעבוד, מנוכים דמי ביטוח בריאות מהשכר. על כן ניכוי דמי בריאות מהקצבה יופסק לאחר קבלת תלוש השכר הראשון ולאחר הדיווח על התחלת העבודה לביטוח לאומי.

 

לפני שנכנס החוק לתוקף, נכים שרצו לעבוד ושכרם עלה על הסכום שקבוע בחוק, לא היו זכאים להמשיך ולקבל קצבה, כאשר הסכום הקבוע הוא גובה הכנסתו של הנכה, לעומת השכר הממוצע במשק. בעקבות השינוי בחוק, נכים שעברו את הסכום הקבוע זכאים לקבל קצבת עידוד, כדי שהכנסתם לא תיפגע.

 

קצבת תלויים וקצבה חודשית מופחתות בהדרגה

 

לאחר היציאה לעבודה הנכה ימשיך לקבל את כל ההטבות הנלוות שקיבל מהמדינה. עם זאת, ישנן הטבות אשר מופחתות בהדרגה למקבלי קצבת עידוד ליציאה לתעסוקה, כמו למשל: תוספת תלויים המופחתת בהדרגה לנכה שהשכר שהוא מרוויח גבוה מהשכר הממוצע במשק, ואף קצבה חודשית נוספת המשולמת לנכה מופחתת בהדרגה.

 

במקרה שהנכה מפסיק לעבוד במהלך השלוש השנים הראשונות לתחילת העבודה, ודרגת אי הכושר שנקבעה לו בתוקף, הוא יוכל לשוב ולקבל קצבת נכות ואת ההטבות הנלוות מבלי דרישה להיבדק שוב או בהגשת תביעה מחדש, אלא באמצעות אישור הפסקת עבודה מהמעסיק. את האישורים הרלוונטיים ניתן לשלוח באופן מקוון, או באמצעות פקס, בדואר או בתיבת השירות של הסניף הקרוב.

 

במקרה שהנכה הפסיק לעבוד לאחר שלוש שנים מהיום שחדל לקבל קצבת נכות, הוא יאלץ להגיש תביעה חוזרת לקצבת נכות וזכאותו תיבדק מחדש. שיעור קצבת נכות מלאה ליחיד נכון לשנת 2017 הוא 2,342 שקלים ונכה שנקבעה לו דרגת אי כושר בשיעור שבין 60% ל- 74% זכאי לקצבת נכות חודשית חלקית לפי דרגת אי הכושר.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

ביטוח לאומי - תביעות פיצויים נפגעי תאונות עבודה

ביטוח לאומי- תביעות פיצויים לנפגעי תאונות עבודה, מחלת מקצוע או מיקרוטראומה.  

ועדה רפואית - אחוזי נכות

מהי ועדה רפואית? מי היא קובעת? מאמרים, עצות משפטיות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדות רפואיות

איך להתכונן לועדה רפואית? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין העוסקים בתחום הפיצויים 

זכויות נכים בביטוח לאומי

במאמר זה ננסה לפרסם חלק מההטבות אשר ניתנו לנכי תאונת עבודה. כל ההטבות שסופקו לתובעים הנ"ל, ניתנו בכפוף למבחנים שנקבעו בחוק, בתקנות ובפסיקה הנ"ל. זאת, למרות התכחשות המוסד לביטוח לאומי לזכאויות נכי תאונות עבודה ואי פרסום זכויות אלה.  

תביעת ביטוח בגין נכות מתאונה ומחלוקת בנוגע לפרשנות חישוב הפיצוי

מהו ביטוח "נכות מתאונה"? האם חברת הביטוח יכולה "לשחק עם פרשנות הסעיף"? 

תאונות עבודה או נכות כללית מה עדיף?

עשרות פסקי דין, מאמרים, עצות בנושאי תאונת עבודה, נכות ופניה אל עורכי דין באתר 

פיצויים בעקות תאונה אשר איננה תאונת עבודה - מהם דמי תאונה?

עובד בישראל אשר נפגע בתאונה שאיננה תאונת עבודה (לדוגמא, תאונה במהלך משחק כדורגל ביום חופש) יכול להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לקבלת "דמי תאונה"... 

את מי תובעים לאחר תאונת עבודה ?

נפגעת בעבודה? נגרמו לך נזקי גוף? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר  

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.