האם ניגוד עניינים ומרמה מצד רואה חשבון כלפי לקוח? האם רשלנות מקצועית?
דרגו את המאמר |
|

דחיית תביעה בגין רשלנות מקצועית של רואה חשבון
בית המשפט המחוזי קבע כי רואה חשבון של חברה לא פעל באופן בלתי מקצועי כלפי בעל חברה בעת עסקה למכירת מניות העסק לאחר. מדובר בתביעה שהוגשה על ידי בעל המניות המקורי שטען כי רואה החשבון והקונה עשו "יד אחת" והציגו בפניו מצג שווא אודות שווי המניות. כפועל יוצא מכך, טען התובע, המניות נמכרו במחיר הנמוך באופן משמעותי משוויין האמיתי.
קראו עוד על רשלנות מקצועית ורואי חשבון:
זאת ועוד, לאחר העסקה, רואה החשבון מונה כבורר בין הצדדים (לצורך השלמת המכירה). התובע טען כי רואה החשבון פעל לטובת האינטרסים של הרוכש בכובעו כבורר. לדבריו, הוא גרם לו במעשיו לנזקים כספיים משמעותיים ועל כן הוא חייב לפצותו. התובע ייחס לרואה החשבון ניגוד עניינים ומרמה. התביעה הוגשה בגין רשלנות מקצועית ועל סך של 5 מיליון שקלים.
רואה החשבון איננו בלש
בית המשפט בחן את נסיבות המקרה, לרבות את עדויות הצדדים, וקבע כי יש לדחות התביעה מכל וכל. השופטת, יהודית שבח, כתבה בפסק דינה כי "רואה חשבון איננו בלש" אשר צריך להתחקות אחר אמינות הנתונים המוצגים לו על ידי לקוחו. בית המשפט ציין כי עסקת מכירת המניות הייתה עסקה במתכונת bmby ודווקא המוכר היה בעל זכות הראשונים לרכוש את מניות החברה. אי לכך, והיות ורואה החשבון לא היה יכול לדעת כיצד העסקה תסתיים לבסוף, הרי שלא היה ניתן לייחס לו ניגוד עניינים כלשהו.
בית המשפט הדגיש כי לא היה מקום להגיש את התביעה כנגד רואה החשבון וכי לא הוכחה "קנוניה" לכאורה שהתקיימה בינו לבין הקונה.