www.what2do.co.il

רשלנות רפואית בטיפול במרפאת קופת חולים

דרגו את המאמר

רשלנות רפואית בטיפול במרפאת קופת חולים

 

בפס"ד, אשר ניתן ע"י שופטת בימ"ש השלום בחיפה, חנה לפין הראל , בה קבלה תביעתה של תובעת , צעירה בת 25, סטודנטית למשפטים, כנגד קופ"ח הכללית ואחות אשר עבדה בשרותה, עקב ארוע נפילה על משקוף שגרם חתך עמוק בפנים ונזק לצמיתות ,ואשר ארע במהלך טפול להוצאת תפרים במרפאת הקופה, בהיותה בת 14 שנים. השופטת קבעה כי שתי הנתבעות התרשלו בהתנהגותן כלפי התובעת והפרו את חובת הזהירות המוטלת עליהן ומכאן אחראיות לנזקיה, והטילה על קופ"ח לפצותה בסך כולל של  100,000 ₪ , בתוספת שכ"ט עו"ד.

 

נסיבות העניינים:

 

התובעת בלווית אמה פנו למרפאת קופת חולים הכללית הנמצאת בסניף קופ"ח יוליוס ברגר בנווה שאנן בחיפה. הנתבעת 2 אשר אותה עת היתה אחות בסניף, טפלה בתובעת.

 

במהלך טיפול להוצאת תפרים מגבה , לאחר ניתוח להסרת נקודות חן, נפלה התובעת על משקוף ונחבלה בפניה וכתוצאה מכך נגרם לה חתך עמוק בשפתה העליונה מצד שמאל וניתוק השריר. בבי"ח רמב"ם בחיפה, אליו הובאה התובעת, טופלה על ידי תפירת החתך בהרדמה מקומית,  במהלכו נתפרו הן  רירית הפה, הן השריר והן השפה.

 

השופטת לפין הראל ציינה כי אדם בא לקבל טיפול רפואי לו הוא זכאי כדין ויוצא פצוע, חבול ונכה ואין זה צודק ואין זה נכון, כי אדם כזה יצא וידיו על ראשו כאשר אין בו כל אשם, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בקטין.  עצם נפילתה של התובעת כאשר האחות הפנתה מבטה ממנה, ולמעשה הפנתה אליה את גבה, על פי גרסת האחות עצמה,  מהווה רשלנת רפואית והתנהגות רשלנית, אשר איננה מצופה מאחות כה מנוסה וותיקה  והבהירה כי הפרקטיקה המקובלת, האומרת כי יש לטפל באדם בכלל ובהוצאת תפרים בפרט כאשר אדם נמצא במצב ישיבה או שכיבה, נובעת בין השאר מהחשש לעילפון או חולשה, או נפילה.

 

השופטת ציינה כי המטפל חייב להיות בקשר עין עם המטופל, במיוחד כשקיימת אפשרות גם אם היא רחוקה, כי המטופל יתעלף או יחלש עקב הטיפולים וכי יש להניח כי לו היתה האחות מבחינה בתחילת נפילתה של התובעת, היתה עוצרת אותה והתאונה על תוצאותיה היתה נמנעת. משסובבה אליה את גבה, לא יכלה להבחין מה קורה לתובעת. עוד הוסיפה כי מצופה היה, כי הנתבעות תדאגנה כל אחת בתחומה ליצור מרחב ומקום - מתקני טפול הולמים -בהם לא יתכן כי תתרחש תאונה מסוג זה, דבר שלא ארע במקרה הנדון.

 

אשר לנזקיה של התובעת קבעה השופטת כי הצלקת שנגרמה לה בעקבות הארוע נראית לעין, העיוות בפה אף הוא נראה לעין ואי אפשר להתעלם ממנו וכי לא יהיה זה מופרך לומר, כי מראה פניה של התובעת יהיה בין השיקולים שישקלו גורמים מסויימים כאשר יחליטו אם להעסיקה אם לאו בעתיד. היא קבעה כי היא מעדיפה את חוו"ד המומחה מטעם התובעת אשר קבע לה 10% נכות בגין הפגיעה, וכאמור החליטה להטיל על קופ"ח את הפצוי כמפורט לעיל.

 

השופטת לפין הראל הבהירה כי לטעמה יש פגיעה קשה בפרטיותה של התובעת, נערה בת 14 הנדרשת להרים את חולצתה כאשר נמצא אדם זר גם אם הוא ילד בחדר. עובדה זו כנראה לא העלתה ולא הורידה לא לאחות הנתבעת ולא לרופאה המטפלת וכי התרשמה מכך , כי פרטיות האדם בכלל והתובעת בפרט לא היו בראש מעייניהן לא של האחות ולא של הרופאה, וכנראה לאור תגובתה של האחרונה (במהלך המשפט)  היה זה רגיל שמטפלים בילדים ב"צוותא.

 

ת.א. 21276/05 ניתן 18.3.08

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מהי רשלנות רפואית?

מהי רשלנות רפואית? למי מגיע פיצוי? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

את מי תובעים?

נפגעת עקב רשלנות רפואית? את מי תובעים בגין נזקי הגוף שנגרמו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

התיישנות ברשלנות רפואית

מתי תתיישן עילת תביעה בגין רשלנות רפואית? מאמרים, פסקין דין ופניה אל עורכי דין באתר 

עורכי דין רשלנות רפואית איך לבחור עורך דין?

נפגעת עקב רשלנות רפואית? איך לבחור עורך דין מתאים למקרה רשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית, מהי עוולת הרשלנות?

כדי להכריע בשאלה האם קמה לתובעת עילת תביעת בנזיקין בשל רשלנות הנתבעים ו/או מי מטעמם, יש לענות על שלוש שאלות ... 

מתי תוגש תביעת רשלנות רפואית?

מתי תוגש תביעת רשלנות רפואית? נגד מי תוגש התביעה? מאמרים, פסקי דין ופני אל עורכי דין באתר 

רשלנות רפואית - ניתוחים

השאלות אשר יעמדו להכרעה בבית המשפט הן, האם עמד הרופא בדרישות הרפואיות לביצוע הניתוח או שהיתה התרשלות מצדו בביצוע הניתוח, במעקב לאחר הניתוח ובדרך טיפולו במהלך כל התקופה. 

רשלנות רפואית - אבחון לקוי

אחד הגורמים השכיחים בתחום תביעות רשלנות רפואית הוא אבחון לקוי של מחלה או גידול או טעות באבחון או איחור באבחון מחלה קשה כגון סרטן, מחלה קשה... 

רשלנות רפואית בלידה - הריון

רשלנות רפואית בלידה או במהלך הריון...מידע משפטי, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

טעויות אולטראסאונד והקשר לרשלנות רפואית

בדיקת האולטראסאוד הראשונה מתבצעת ע"י רופא מומחה ( גניקולוג, מילדות ) וזאת בין השבוע ה - 17 ל - 22. הבדיקה השניה מתבצעת בין השבוע ה - 24 ל - 28... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.