www.what2do.co.il

40% מהרופאים חוששים מסכנת תביעה

דרגו את המאמר

40% מהרופאים חוששים מסכנת תביעה
רופאים – עובדים בסכנת תביעה

בשביל 40% מהרופאים בישראל, כל פציינט אשר יפגשו במהלך יומם הינו פצצה מתקתקת, תביעה פוטנציאלית כנגדם. כמעט כל הרופאים בישראל מאמינים כי המטופלים במדינה הפכו עם השנים לתובעניים יותר ויותר. נתונים אלו עולים מתוך מחקר שהציגו ד"ר אלעד אשר ושותפיו מהאוניברסיטה העברית ואוניברסיטת בן-גוריון.

רופאים רבים מוצאים עצמם מפנים מטופלים לייעוץ נוסף על מנת לכסות עצמם, לעיתים הם רושמים תרופות לא נחוצות ורבים מהם חוששים באופן תמידי מתלונות על "רשלנות רפואית".

במקום הראשון בתלונות – יחס בלתי הולם, מקום אחרון – סיבוכים רפואיים

התלונה הנפוצה ביותר, המהווה כמעט שליש מכל החיצים המופנים כלפי רופאים, הינה "יחס בלתי הולם". 21% מהמטופלים הישראלים המתלוננים, מביעים חוסר שביעות רצון כללי מהטיפול ורק 3% מהתלונות עולות בשל סיבוכים רפואיים אמיתיים.

מכיוון שהם עובדים במקצוע ייחודי, אשר אינו מותיר מקום לתקלות, מרבית הרופאים הישראלים מבטחים עצמם בפוליסת "ביטוח האחריות המקצועית". רובם כבר מבוטחים ע"י המוסדות הרפואיים להם הם משתייכים (למשל, בתי החולים הממשלתיים וקופות החולים), אפילו כאשר מדובר בבית החולים אסותא הנמצא בבעלות פרטית.

ייעוץ משפטי, חקירות משטרה, הליכים פליליים

הפוליסה בד"כ מכסה את הרופא והמוסד, גם כאשר הוא עוסק במרפאתו וביתו באופן פרטי. כמו כן היא מסייעת לרופא כאשר הוא נזקק לייעוץ משפטי בוועדות בדיקה, חקירות במשטרה, הליכים פליליים ואפילו ועדות משמעת פנימיות. קופת חולים כללית מספקת גם כיסויים כספיים לצורך ייעוץ משפטי במסגרת סכסוכי עבודה.

ישנם רופאים אשר אינם מקבלים את פוליסת הביטוח מהמוסד בו הם עובדים ונאלצים להיפרד מסכומי עתק של אלפי דולרים בשנה על מנת לבטח עצמם. גובה התשלום מורכב כמובן משקלול של עבר פלילי, התמחות וניסיון.

מטופלים ישראלים - ממוצע של 12 תלונות ליום

לבתי המשפט מוגשות מדי שנה כ-4,500 תלונות של מטופלים (ממוצע של 12.3 ליום) וממוצע הפיצוי שמוענק לחולה אשר תלונתו התקבלה עומד על כ-62 אלף דולר (לעומת 22 אלף בשנת 2005). בשנה האחרונה הוציאה מערכת הבריאות הישראלית (מחברות הביטוח ומשרד הבריאות) סכום של כרבע מליון דולר פיצויים למטופלים, ועוד למעלה ממיליארד דולר עומדים בדיונים בבתי המשפט השונים.

העלייה החדה בסכומים נובעת מ-"שנים אבודות", פסק הדין התקדימי משנת 2004 הקובע כי ניתן לדרוש פיצויים גם בעבור ההשתכרות העתידית שנקטעה בשל מותו של קרוב. מבטחי הרופאים העלו את המחיר של הפוליסות בעשרות אחוזים ורופאים רבים נאלצים לשאת בנטל של אלפי דולרים השתתפות עצמית במידה ויימצאו אשמים.

מי נפגע בסוף? החולים האמיתיים

המצב שנוצר מעביר את מערכת הבריאות לכוננות ספיגה מתמדת, אשר לעיתים רבות שולחת מטופלים רבים לטיפולים שאינם נחוצים. תרופות רבות נרשמות ללא פיקוח והדבר פוגע באופן משמעותי בקופת משרד הבריאות מדי שנה. כך נוצר מצב שחולים אשר באמת זקוקים לטיפולים אינם מקבלים אותם  ותרופות יקרות יוצאות מסל הבריאות.

ד"ר אשר מצא במחקרו נתונים מעניינים על התחומים הבעייתיים ביותר ברפואה הישראלית. רופאי הנשים, הגינקולוגים, נמצאים בקבוצת הסיכון הגדולה ביותר לתביעה ומחצית מהם יעמדו בפני הסיטואציה הלא נעימה. 45% מהרופאים הכירורגים יימצאו עצמם מול מטופל מתלונן כאשר רק 13% מהקרדיולוגיים והרופאים הפנימיים מסתכנים בתלונה.
לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מהי רשלנות רפואית?

מהי רשלנות רפואית? למי מגיע פיצוי? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

את מי תובעים?

נפגעת עקב רשלנות רפואית? את מי תובעים בגין נזקי הגוף שנגרמו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

התיישנות ברשלנות רפואית

מתי תתיישן עילת תביעה בגין רשלנות רפואית? מאמרים, פסקין דין ופניה אל עורכי דין באתר 

עורכי דין רשלנות רפואית איך לבחור עורך דין?

נפגעת עקב רשלנות רפואית? איך לבחור עורך דין מתאים למקרה רשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית, מהי עוולת הרשלנות?

כדי להכריע בשאלה האם קמה לתובעת עילת תביעת בנזיקין בשל רשלנות הנתבעים ו/או מי מטעמם, יש לענות על שלוש שאלות ... 

מתי תוגש תביעת רשלנות רפואית?

מתי תוגש תביעת רשלנות רפואית? נגד מי תוגש התביעה? מאמרים, פסקי דין ופני אל עורכי דין באתר 

רשלנות רפואית - ניתוחים

השאלות אשר יעמדו להכרעה בבית המשפט הן, האם עמד הרופא בדרישות הרפואיות לביצוע הניתוח או שהיתה התרשלות מצדו בביצוע הניתוח, במעקב לאחר הניתוח ובדרך טיפולו במהלך כל התקופה. 

רשלנות רפואית - אבחון לקוי

אחד הגורמים השכיחים בתחום תביעות רשלנות רפואית הוא אבחון לקוי של מחלה או גידול או טעות באבחון או איחור באבחון מחלה קשה כגון סרטן, מחלה קשה... 

רשלנות רפואית בלידה - הריון

רשלנות רפואית בלידה או במהלך הריון...מידע משפטי, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

טעויות אולטראסאונד והקשר לרשלנות רפואית

בדיקת האולטראסאוד הראשונה מתבצעת ע"י רופא מומחה ( גניקולוג, מילדות ) וזאת בין השבוע ה - 17 ל - 22. הבדיקה השניה מתבצעת בין השבוע ה - 24 ל - 28... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.