www.what2do.co.il

רשלנות רפואית: מילוי קמטים והזרקת סיליקון לצרכים קוסמטיים

דרגו את המאמר

רשלנות רפואית: מילוי קמטים והזרקת סיליקון לצרכים קוסמטיים


סוגיית הסכמה מדעת בטיפולים קוסמטיים:

הלכה היא, כי לא מספיקה בסכמה פורמלית, לקבלת טיפול רפואי ועל מנת שהסכמתו של מטופל, תחשב כהסכמה מדעת, יש לספק לו מידע הולם על מצבו, מהות הטיפול, הסיכונים הכרוכים בו וטיפולים אלטרנטיביים אפשריים.

הפרתה של החובה לספק למטופל את המידע הדרוש, לצורך קבלת החלטה מושכלת, האם לבחור בהליך רפואי, זה או אחר, עשויה, היא לכשעצמה, להעמיד למטופל, זכות לפיצויים, בעילה של רשלנות רפואית.

היקפה של חובת הגילוי וההסבר:

אשר להיקפה של חובת הגילוי וההסבר, הרי ככל שיש למטופל זכות בחירה רחבה יותר באשר לעצם ביצוע הטיפול, כלומר כשמדובר בניתוח פלסטי ומקל וחומר - בטיפול קוסמטי שאין בו כל צורך רפואי, כך מתרחבת חובת ההסבר והגילוי.

על הרופא להביא בפני המטופל את מלוא המידע בדבר הסיכונים הכרוכים בטיפול, תופעות הלוואי האפשריות ודרכי הטיפול בהן, על מנת שהמטופל יוכל לבצע בחירה מודעת ומושכלת, המבוססת על היתרונות הגלומים בטיפול אל מול הסיכונים הכרוכים בו, כדברי כב’ השופטת דורנר, ב"פרשת שטנדל": "ואכן, הסכמה מדעת לטיפול מבוססת על שקלול של חיוניות הטיפול וסיכויי הצלחתו, מצד אחד, עם תדירות הסיבוך האפשרי ומידת חומרתו, מצד שני. זהו מאזן הסיכויים והסיכונים.

לדוגמה, סביר שמטופל יסכים לטיפול הרפואי היחיד האפשרי להצלת חייו, גם אם הסיבוך האפשרי עקב הטיפול הוא חמור ואף תדיר. כן סביר הוא, כי המטופל יתנגד לקבלת טיפול רפואי לצורך ריפוי ליקוי שאפשר להמשיך ולחיות עימו כאשר סיכויי הצלחת הטיפול אינם ודאיים, גם אם הסיבוך האפשרי אינו שכיח ודרגת חומרתו נמוכה. הזיקה בין פרטי המידע הרלוואנטיים מגדירה את היקף הגילוי הנדרש, ומחייבת מתן מידע מלא על סיכויי ההצלחה. ככל שהטיפול אינו חיוני, כך כוללת חובת הגילוי מתן מידע מפורט יותר....

ההסבר הנדרש לקבלת הסכמה מדעת לניתוח אלקטיבי - שאף בלעדיו ניתן לנהל אורח-חיים רגיל - נכלל ברף העליון של חובת הגילוי, והוא כולל, בנוסף להתייחסות לסיכויי ההצלחה, גם מתן אזהרה מפני הסיבוכים האפשריים. זאת, גם אם סיבוכים אלו נדירים.

דרישה נרחבת זאת מתחייבת במיוחד בתקופתנו, שבה מתפתחת רפואה פרטית המציעה לציבור הרחב - אם בדרך ישירה באמצעות פרסומים, ואם בעקיפין, בהסתמך על מוניטין של רופא המקיים מרפאה פרטית - ניתוחים אלקטיביים למיניהם, כגון ניתוחים לשיפור הראייה באמצעות לייזר. ניתוחים אלו מיועדים לשפר את איכות החיים של המטופלים, אך מטבע הדברים יש בהם אף סיכונים, שאותם יש לגלות לחולים.

כשמדובר בטיפול קוסמטי-אסתטי, שאין בו כל צורך או תועלת רפואית, למעט רצונו של המטופל, לשפר את מראהו החיצוני, מקבלים הדברים משנה תוקף ועל אחת כמה וכמה שמוטלת על הרופא המטפל, חובת גילוי מוגברת, הכוללת מתן הסבר מקיף בדבר כל הסיכונים הכרוכים בטיפול, אף אם נדירים הם.

 

טופס הסכמה מדעת בטיפולים קוסמטיים

 

רופא העושה שימוש בסיליקון נוזלי לצרכים קוסמטיים, נדרש להסביר למטופל אודות הטיפול והשלכותיו, לרבות תופעות הלוואי האפשריות, ויחתים אותו על טופס הסכמה מדעת. טופס ההסכמה מדעת אמור לכלול כמינימום הכרחי את הסעיפים הבאים וסעיפים נוספים:

 

  •  מדינות בהן החומר איננו מאושר לשימוש למטרה קוסמטית כגון מילוי קמטים או שקעים תת עוריים.
  • תופעות הלוואי עלולות להופיע שנים רבות לאחר הזרקת החומר. תופעות אלה הן בלתי הפיכות וחלקן אינו ניתן לטיפול או לתיקון.
  • פירוט תופעות הלוואי וסיבוכים אפשריים לדוגמא:

    1. כאבים ונפיחות מקומית במקום ההזרקה.
    2. שטף דם – חולף תוך שבוע עד 10 ימים.
    3. הזרקת יתר של חומר הגורם לבליטה מקומית – בלתי ניתן לתיקון.
    4. שינוי צבע באזור ההזרקה.
    5. התקשות מקומית (בדרך כלל, עקב הזרקות גדולות יותר של סיליקון) – בלתי ניתן לתיקון.
    6. הופעת גרנולומות (גושים דלקתיים תת עוריים) התהליך נדיר אבל עלול לגרום לעיוות כאשר אינו מגיב לטיפול.
    7. רובם הגדול של תופעות הלוואי נדיר ומגיב טוב לטיפול מקומי או סיסטמי, אבל חלקן הקטן עלול לגרום לנזק ועיוות מקומי בלתי הפיך שאינו מגיב לטיפול.

 

רשימה זו היא חלקית ולדוגמא בלבד. אין באמור כל יעוץ משפטי ו/או תחליף לו.


נטל ההוכחה:

על התובע בעילה של רשלנות רפואית, בגין העדר הסכמה מדעת, להוכיח את הקשר הסיבתי, בין ההתרשלות, לבין הנזק הנטען, כלומר, עליו להוכיח כי לו היה מקבל את המידע המלא אודות הטיפול, לא היה נותן את הסכמתו, לביצועו.

פניה אל עורכי דין

 

אם נפגעת עקב טיפול קוסמטי, אם נגרמו לך נזקי גוף או נזקים בנפש מומלץ לפנות אל עורכי דין העוסקים בתחום דיני הנזיקין לקבלת מידע משפטי והערכת סיכויים במקרה של תביעת רשלנות רפואית.

 

במרבית  המשרדים שכר טרחת עורך הדין בתביעות רשלנות רפואית הוא האחוזים מסך הפיצויים שיתקבלו ולכן לרוב פגישת יעוץ ראשונית תהא ללא תשלום או התחייבות מצדך.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מהי רשלנות רפואית?

מהי רשלנות רפואית? למי מגיע פיצוי? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

את מי תובעים?

נפגעת עקב רשלנות רפואית? את מי תובעים בגין נזקי הגוף שנגרמו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

התיישנות ברשלנות רפואית

מתי תתיישן עילת תביעה בגין רשלנות רפואית? מאמרים, פסקין דין ופניה אל עורכי דין באתר 

עורכי דין רשלנות רפואית איך לבחור עורך דין?

נפגעת עקב רשלנות רפואית? איך לבחור עורך דין מתאים למקרה רשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית, מהי עוולת הרשלנות?

כדי להכריע בשאלה האם קמה לתובעת עילת תביעת בנזיקין בשל רשלנות הנתבעים ו/או מי מטעמם, יש לענות על שלוש שאלות ... 

מתי תוגש תביעת רשלנות רפואית?

מתי תוגש תביעת רשלנות רפואית? נגד מי תוגש התביעה? מאמרים, פסקי דין ופני אל עורכי דין באתר 

רשלנות רפואית - ניתוחים

השאלות אשר יעמדו להכרעה בבית המשפט הן, האם עמד הרופא בדרישות הרפואיות לביצוע הניתוח או שהיתה התרשלות מצדו בביצוע הניתוח, במעקב לאחר הניתוח ובדרך טיפולו במהלך כל התקופה. 

רשלנות רפואית - אבחון לקוי

אחד הגורמים השכיחים בתחום תביעות רשלנות רפואית הוא אבחון לקוי של מחלה או גידול או טעות באבחון או איחור באבחון מחלה קשה כגון סרטן, מחלה קשה... 

רשלנות רפואית בלידה - הריון

רשלנות רפואית בלידה או במהלך הריון...מידע משפטי, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

טעויות אולטראסאונד והקשר לרשלנות רפואית

בדיקת האולטראסאוד הראשונה מתבצעת ע"י רופא מומחה ( גניקולוג, מילדות ) וזאת בין השבוע ה - 17 ל - 22. הבדיקה השניה מתבצעת בין השבוע ה - 24 ל - 28... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.