קבלן הורשע בגרימת מוות ברשלנות לאחר רשלנות בפיקוח על בטיחות בעבודה
דרגו את המאמר |
|

מוות של עובד בניין – רשלנות של הקבלן בפיקוח על העבודה
התמוטטות דופן תעלה באתר בנייה הביאה למותו של עובד אשר ביקש לנקות צינור סתור בתוך התעלה. בעקבות האירוע המצער, הוגש כתב אישום כנגד הקבלן הראשי וזאת בגין גרימת מוות ברשלנות. על פי כתב האישום, הקבלן לא דאג כי מנהל עבודה מוסמך יפקח וינהל על ביצוע העבודות באתר. כמו כן, המנוח, אשר היה אמור להיות מנהל העבודה במקום, לא הוכשר ו\או הוסמך לכך על פי חוק.
טענה נוספת אשר עלתה כנגד הקבלן בכתב האישום הייתה כי הנאשם לא השכיל לבחון האם התעלות בטוחות מפני התמוטטות ולא נערכה ביקורת לגבי החפירה במקום. בנוסף, הנאשם לא הדריך את המנוח או מי מהעובדים בנוגע לסיכונים וכללי הבטיחות בעבודה.
קראו עוד בתחום:
- אחריות עובד למות לקוח - פיצויים
- התחשמלות של דייר בדירה מושכרת - האם אחריות בעל הבית?
- האם מוות של עובד זר אשר נפל לתוך פיר מעלית במהלך הלילה הוא תאונת עבודה?
- תביעה נגד מדינת ישראל בגין מוות של פעילת שמאל
במהלך הדיונים בבית המשפט, כפר הנאשם במיוחס לו וטען כי באתר הבנייה היו במועד שני מנהלי עבודה. לטענתו, המנוח – שתפקד בתור אחד ממנהלי העבודה – היה בעל ניסיון רב בענף הבנייה וכן עבר הוא הסמכה כנדרש. עוד נטען על ידי הנאשם כי אין ליחס לו רשלנות למותו של הלקוח שכן לא היה הוא מנהל העבודה בזמן האירוע הטראגי.
לא פיקח על העבודה כנדרש
בית המשפט קבע כי דין טענותיו של הנאשם להידחות ועל כן יש להרשיעו בגרימת מוות ברשלנות. השופטת כתבה בפסק הדין כי הוכח בפניה שהנאשם אכן לא בדק היטב את עמידות דפנות התעלה.
כמו כן, התעלות לא דופנו כנדרש בחוק ובמקום לא היה כל מנהל עבודה אשר היה אמור לפקח ולהדריך את העובדים בנוגע לכללי הבטיחות הרלבנטיים. כאמור, הנאשם טען כי המנוח היה אחד משני מנהלי העבודה במקום. עם זאת, השופטת דחתה טענה זו בקובעה כי בין תפקידו של המנוח בתור ראש צוות, לבין הכשרתו והסמכתו כמנהל עבודה, ישנו מרחק. מנהל העבודה הנוסף פוטר מעבודתו על ידי הנאשם ולא היה נוכח באתר ביום התאונה.
לסיכום, בית המשפט קבע כי היות ולא היה מנהל עבודה במקום, ולא הייתה כל סמכות אשר פיקחה ודאגה באופן חוקי ומסודר על התנהלות העובדים, רובצת האחריות למותו של המנוח לכתפיו של הנאשם. לכך יש להוסיף כי המנוח עבד בתעלה ללא אמצעי מיגון.