ירושת ראש הנזק כאב וסבל לאחר רשלנות רפואית
דרגו את המאמר |
|
![]() |
התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 3.0 מתוך 5 |

לא אחת נפסקים בעבור נפגעי רשלנות רפואית, פיצויי בגין הכאב והסבל שהסבה להם ההתנהלות הרשלנית. עם זאת, האם במקרה בו הנפגע זכאי לפיצוי בגין כאב וסבל, אך נפטר בטרם הסתיים המשפט בעניינו, ניתן עדיין להמשיך ולתבוע פיצויים בגין הכאב והסבל.
קראו עוד בתחום:
- חברת הביטוח תשלם פיצויים של עשרה מיליון שקלים בפעם אחת
- הלכת השנים האבודות - חישוב אובדן השתכרות לילד מוכשר מהרגיל
- פיצויים לאלמנה וילדיה בעקבות מות האב בתאונת דרכים
בפסיקה תקדימית, אשר עסקה בתובענה בגין מוות לאחר תאונת עבודה, נקבע כי פיצויים אלו, כדין הפיצוי בעבור "השנים האבודות", עוברים בירושה. פסיקה זו רלבנטית גם לתביעות בעקבות רשלנות רפואית, שכן מדובר בהלכה פסוקה הטובה לכל דיני הנזיקין.
האם הסכום עובר בירושה?
במקרה המדובר, עובד במפעל נפגע באופן בו הוא נכווה ב-85% חלקים מגופו בגין תאונת עבודה. התובע סבל במשך ארבעה ימים בבית החולים בטרם נפטר. אי לכך, בני משפחתו טענו כי לולא היה הוא נפטר, בית המשפט היה פוסק בעבורו פיצויי בגין הכאב והסבל. לדבריהם של בני המשפחה, במקום בו הלך התובע לעולמו, זכאים הם לפיצויי זה. הנתבעים טענו כמובן כי הפיצוי בעבור הכאב והסבל הינו מנת חלקו של תובע רק כאשר הוא בחיים (והוא יכול ליהנות מכספי הפיצויים).
.
עם זאת, השופטים קבעו בפסק דין זה כי באותו באופן שבו עובר ליורשיו של מנוח אובדן ההשתכרות בגין "שנותיו האבודות", כך זכאים יורשיו לכל סכום שהיה נפסק בעבורו, לרבות בגין הכאב והסבל.