פיצויי בגין רשלנות מקצועית של שופט
דרגו את המאמר |
|

רשלנות של שופטת – פיצויים על סך 210 אלף שקלים
מדובר ברשלנות מקצועית אשר התבטאה בעיכוב חמור במתן פסק הדין של השופטת בדימוס, מיכאלה שידלובסקי-אור. נציב תלונות הציבור על השופטים, השופט בדימוס אליעזר גולדברג, כינה את הפרשה כ"רעה החולה של בתי המשפט". גולדברג הוסיף כי הציבור נושא בתשלום הפיצויים הגבוהה בגין השתהות בלתי סבירה של השופטת שידלובסקי-אור.
קראו עוד בתחום:
- האם הנויטרון התנהל ברשלנות?
-
חשיפת מסמכים במסגרת תביעה בגין רשלנות מקצועית של עורך דין - האם רשלנות מקצועית של רואי חשבון של בנק דיסקונט
- רשלנות מקצועית של עורכת דין בעסקת קומבינציה תידון בפני בורר
-
הלכת השנים האבודות - עורכת הדין לא צפתה את שינוי ההלכה
הנהלת בתי המשפט אישרה, תחת סודיות, את הסכם הפשרה עם עורך הדין התובע. הפשרה אושרה גם על ידי החשב הכללי של האוצר והיא תולדה של הליך משפטי בניהולו של השופט יחזקאל קינר.
אתר "הארץ", אשר מפרסם את דבר הסכם הפשרה, טוען כי מדובר בסכום פיצויים תקדימי בגובהו והוא יוצא דופן במערכת המשפט הישראלית.
פסק הדין ניתן לאחר שהנתבע פשט את הרגל
הפרשה החלה בתביעה נזיקית אשר הוגשה על ידי עורך הדין בשנת 1991 כנגד קבלן ירושלמי אותו ייצג בהליך נוסף. התובע העריך את שכר הטרחה בסכום של 110 אלף שקלים, והתיק התגלגל במסדרונות בתי המשפט במשך כ-13 שנה.
באוגוסט 2004 פורסם לבסוף פסק הדין, ובו חתמה השופטת את התנצלותה על השיהוי הבלתי סביר. עורך הדין פנה להשתמש בפסק הדין שברשותו, אך הסכום תפח עם השנים לחצי מיליון שקלים והקבלן הירושלמי ירד מנכסיו קודם לכן.
אי לכך, מצא עצמו עורך הדין מול שוקט שבורה, ופנה להגיש תביעה כנגד הנהלת בתי המשפט. הנהלת בתי המשפט טענה בתחילה כי גם אם היה עורך הדין מקבל את פסק הדין בזמן, לא היה באפשרותו לגבות את הסכום משום שהקבלן היה נתון כבר אז בחובות כבדים. התיק הגיע בסופו של היום לשולחנו של נשיא בית המשפט השלום בראשון לציון, אשר הציע כי הצדדים ילכו לפשרה.