www.what2do.co.il

ימי מחלה בתאונת עבודה: האם מגיע לעובד דמי מחלה בגין תאונת עבודה?

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

ימי מחלה בתאונת עבודה: האם מגיע לעובד דמי מחלה בגין תאונת עבודה?

תאונת עבודה נחשבת על פי תקנות המוסד לביטוח לאומי לתאונה שאירעה לעובד שכיר במסגרת עבודתו ועקב עבודתו אצל מעסיקו. לעובד עצמאי תאונת עבודה נחשבת לאירוע שהתרחש תוך כדי עיסוקו במשלח ידו ועקב עיסוקו במשלח ידו. עובד שנפגע מתאונת עבודה או ממחלת מקצוע, ועל פי החלטת רופא אינו מסוגל לעבוד, יהיה זכאי לקבל דמי פגיעה כפיצוי על אובדן שכר או הכנסה.

 

עובד שנעדר מעבודתו עקב מחלה למעלה מיום אחד זכאי לתשלום עבור ימי מחלה מהמעסיק. עבור היום השני והשלישי של ההיעדרות הוא זכאי ל- 50% משכר העבודה והחל מהיום הרביעי והלאה זכאי ל- 100% מהשכר, כאשר שיעור דמי מחלה מחושב לפי גובה השכר הרגיל שהיה זכאי לו העובד אילו המשיך לעבוד. עובד שנעדר מעבודתו עקב תאונת עבודה אינו זכאי לדמי מחלה, אלא לתשלום דמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי.

 

עובד שנפגע במהלך עבודתו ואינו מסוגל לעבוד עקב הפציעה, עשוי להיות זכאי לקבלת דמי פגיעה על אבדן הכנסה. אם בתקופת אובדן כושר עבודה, המשיך העובד לעבוד כרגיל, למרות שנקבע בתעודה הרפואית כי הוא אינו כשיר לעבודה, הוא אינו זכאי לדמי פגיעה. דמי הפגיעה משולמים לכל היותר עבור 13 שבועות, שהם 91 ימים כולל שבתות וחגים, ולאחר מכן, אם נותרה נכות צמיתה, עשוי הנפגע להיות זכאי לקצבת נכות מעבודה.

 

מי זכאי לתשלום דמי פגיעה?

 

כדי שהנפגע יהיה זכאי לתשלום דמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי בגין תאונת עבודה, עליו לעמוד בתנאים הבאים: התנאי הראשון הוא שהנפגע מבוטח בביטוח נפגעי עבודה. התנאי השני הוא שכתוצאה מפגיעה שאירעה בעבודה הנפגע אינו מסוגל לעבוד בעבודתו או בעבודה מתאימה אחרת, על פי אישור רפואי. התנאי השלישי הוא הימצאותה של תעודה על אי כושר עבודה מרופא, עם ציון הפגיעות והתקופה שבמהלכה הוא אינו יכול לעבוד. התנאי הרביעי הוא שהנפגע לא עבד בתקופת אי הכושר שנקבעה לו בתעודה. עובד שהחליט לעבוד באופן חלקי יוכל לקבל דמי פגיעה מופחתים, בהתאם למספר השעות שבהן נעדר מעבודתו.

 

נפגע שעבד באופן מלא בתקופת אי הכושר אינו זכאי לתשלום דמי פגיעה. גם אם השתתף בהכשרה מקצועית או בשיקום מקצועי, ועל כן הכנסתו מעבודה לא נפגעה עקב הפגיעה, הוא אינו זכאי לדמי פגיעה, ואף עובד זר אשר שהה בישראל באופן בלתי חוקי, עציר, אסיר או חוסה במעון, אינם זכאים לתשלום.

 

כיצד ניתן לקבל דמי פגיעה?

 

כדי לקבל דמי פגיעה יש לפנות למחלקת תאונות עבודה בקופת חולים ולהציג בפני ביטוח לאומי תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה, וגם טופס 250 חתום בידי המעסיק או טופס 253 לעצמאי. יש למלא טופס תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה ולצרף אליו את התעודה הרפואית בתוך 12 חודשים מיום האירוע.

 

דמי הפגיעה משולמים עבור פרק הזמן שבו הנפגע לא עבד החל ממחרת יום הפגיעה, עד 91 ימים. עבור יום התאונה לא ישולמו דמי פגיעה על ידי ביטוח לאומי, אלא המעסיק ישלם לעובד שכיר את השכר עבור יום זה. עבור היומיים שלאחר התאונה ישלם ביטוח לאומי דמי פגיעה רק לנפגע שלא היה מסוגל לעבוד במשך 12 ימים לפחות מלבד יום התאונה. לעובד שכיר ישלם ביטוח לאומי את דמי הפגיעה במלואם ויגבה מהמעסיק את התשלום ששילם עבור 12 הימים הראשונים. עובד עצמאי אינו זכאי לדמי פגיעה עבור 12 הימים הראשונים.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מהי תאונת עבודה?

מהי תאונת עבודה וכיצד ניתן לתבוע פיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

את מי תובעים לאחר תאונת עבודה ?

נפגעת בעבודה? נגרמו לך נזקי גוף? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר  

עצות לנפגעי תאונות עבודה

עצות לנפגעים לאחר תאונת עבודה...מאמרים, פסקי דין ומידע משפטי נוסף. 

תאונות עבודה נוספות

נפגעתי במהלך השתלמות...האם תאונת עבודה? דוגמאות נוספות, מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

תביעת ביטוח בגין נכות מתאונה ומחלוקת בנוגע לפרשנות חישוב הפיצוי

מהו ביטוח "נכות מתאונה"? האם חברת הביטוח יכולה "לשחק עם פרשנות הסעיף"? 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

תאונות עבודה או נכות כללית מה עדיף?

עשרות פסקי דין, מאמרים, עצות בנושאי תאונת עבודה, נכות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדה רפואית - אחוזי נכות

מהי ועדה רפואית? מי היא קובעת? מאמרים, עצות משפטיות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדות רפואיות

איך להתכונן לועדה רפואית? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין העוסקים בתחום הפיצויים 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.