www.what2do.co.il

פיצויים בגין כווייה שנגרמה עקב שימוש בחומר ניקוי פגום

דרגו את המאמר

פיצויים בגין כווייה שנגרמה עקב שימוש בחומר ניקוי פגום

אשה שניקתה את הבית לקראת חג הפסח, נכוותה בעת שהשתמשה בחומר ניקוי. האשה טענה כי היצרנית מכרה לה מוצר פגום, על כן פנתה אל בית משפט השלום בירושלים והגישה תביעת פיצויים נגד היצרנית.

 

בחודש מרץ 2010, לקראת חג הפסח, התובעת, ילידת 1963, ניקתה את ביתה והשתמשה בחומר ניקוי המיוצר על ידי הנתבעת, בשעה שכפפות גומי היו על ידיה. במהלך ניקוי החרסינה שמעל הכיריים במטבח, החומר נזל על הכפפה וצרב את עורה. כתוצאה מכך נגרמה לה כוויה סביב שורש כף יד בדרגה 2 ונותרה לה צלקת.

 

התובעת לא היתה מודעת לסכנה הכרוכה בשימוש המוצר

 

הצלקת נראית כמו צמיד ברוחב של סנטימטר ולא ניתן להסתיר אותה, אלא באמצעות שרוול ארוך. התובעת טענה כי הדבר גורם לה לחוסר נעימות בעיקר מתגובת הסביבה. מומחה רפואי קבע כי נותרה לה נכות בגין פגם אסתטי בשיעור של 5%, ללא בעיות תפקודיות ואף נקבעה נכות זמנית בשיעור של 100% לתקופה של חודשיים.

 

התובעת טענה כי על גבי אריזת המוצר לא הופיעה אזהרה לגבי הסכנה הכרוכה בשימוש, לכן היצרנית התרשלה והפרה את התקן הישראלי לגבי חומרים ותכשירים מסוכנים ושיווקה מוצר פגום כהגדרתו בחוק האחריות למוצרים פגומים, לפיכך היא אחראית לפצותה בגין הנזק שנגרם לה.

 

היצרנית הכחישה את קרות התאונה וטענה כי התקן לא הופר וכי אין קשר סיבתי בין ההפרה לבין הנזק. עוד טענה כי עדותה של התובעת רצופה סתירות וכי לא ניתן לקבל את גרסתה המהווה עדות יחידה של בעל דין. הנתבעת אף ציינה כי מהתיעוד הרפואי של התובעת עלה כי היא נפגעה ממסיר שומנים אחר, ולא מן החומר המיוצר על ידה, ואף היא אינה זוכרת מהו המקום המדויק שבו קנתה את המוצר.

 

חובה היה לציין על גבי תווית המוצר כי חומר הניקוי גורם לכוויות

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים העדיף בית המשפט את גרסת התובעת אשר לפיה היא נכוותה בעת שניקתה את החרסינה לקראת חג הפסח תוך שימוש בחומר הניקוי של הנתבעת. ואף מחומר הראיות עלה כי המוצר מוגדר בהתאם לתקנים כחומר שגורם לכוויות, ולכן יש לדלל אותו לפני השימוש. יחד עם זאת נתונים אלו לא הופיעו על גבי תווית האריזה של והתובעת לא היתה מודעת לאופן השימוש הבטיחותי.

 

בנסיבות אלו הגיע בית המשפט לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל, וקבע כי האזהרות או הוראות טיפול ושימוש מטעמי בטיחות לא ניתנו על גבי האריזה, חרף הסכנה הכרוכה במוצר. ועל פי הוראות חוק האחריות למוצרים פגומים, היצרן חייב לפצות את מי שנגרם לו נזקי גוף כתוצאה מפגם במוצר. בסופו של דבר בית המשפט חייב את הנתבעת לשלם לתובעת פיצויים בסך של 30,000 שקלים. בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בשיעור 23.6%.

 

ת"א 17410-04-11 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

תאונת דרכים את מי תובעים?

נפגעת בתאונת דרכים? נגרמו לך נזקי גוף? את מי תובעים לאחר תאונת דרכים? 

תביעות נגד משרד הביטחון

מתי תוגש תביעה נגד משרד הביטחון? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

רשלנות רפואית, מהי עוולת הרשלנות?

כדי להכריע בשאלה האם קמה לתובעת עילת תביעת בנזיקין בשל רשלנות הנתבעים ו/או מי מטעמם, יש לענות על שלוש שאלות ... 

הצהרת בריאות בפוליסת ביטוח

מהי הצהרת בריאות? מהו חשוב לדעת עם מתן פרטים רפואיים במסגרת הצהרת בריאות? 

תאונות אופניים

נפגעתם בתאונת אופניים? שוקלים הגשת תביעה בגין תאונת אופניים? האם תאונת אופניים הינה תאונת דרכים? ממי ניתן לתבוע פיצויים? 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

פגיעות במתקני ספורט, שעשועים

ילדך נפגע תוך משחק במתקן שעשוע? בחצר המשחקים? בבריכה? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

תאונות בחו"ל - איך לתבוע פיצויים

נפגעת בתאונה במדינה זרה? נגרמו לך נזקים? איך לתבוע פיצויים ועצות נוספות.... 

פיצויים בעקות תאונה אשר איננה תאונת עבודה - מהם דמי תאונה?

עובד בישראל אשר נפגע בתאונה שאיננה תאונת עבודה (לדוגמא, תאונה במהלך משחק כדורגל ביום חופש) יכול להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לקבלת "דמי תאונה"... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.