www.what2do.co.il

עובד שקפץ מהגג בעקבות שריפה בבית העסק תבע פיצויים מהמעסיק

דרגו את המאמר

עובד שקפץ מהגג בעקבות שריפה בבית העסק תבע פיצויים מהמעסיק

התובע, יליד שנת 1973, הועסק בתפקיד מנהל מחסן בכלבו בצפון הארץ. בחודש יוני 2010, פרצה שריפה בחנות נעליים הנמצאת בסמיכות לכלבו, אשר התפשטה במהירות הבזק. באותה שעה עבד התובע בקומה השנייה של הכלבו, והאש חסמה את המעבר שבין שתי הקומות. כדי להימלט מהאש ולהציל את נפשו, קפץ העובד מגג המחסן וכתוצאה מכך נפגע בכף רגלו השמאלית.

 

התובע הובהל לבית חולים, שם אובחן כי הוא סובל משבר חוץ מפרקי, ואחר שרגלו הושמה בגבס הוא שוחרר לביתו עם המלצות להמשך מעקב וטיפול רפואי. המוסד לביטוח לאומי הכיר בתאונה כתאונת עבודה ושילם לו דמי פגיעה עבור תקופת אי כושר מאושרת למשך 90 יום. ועל פי חוות דעת של מומחה רפואי, כתוצאה מאירוע לתובע לא נותרה נכות רפואית.

 

המעסיק לא נקט באמצעי בטיחות הנדרשים למניעת השריפה והתאונה

 

לטענת התובע, המעסיק אחראי לקרות התאונה ולנזקי גוף שנגרמו לו. התובע ביסס את תביעתו על עוולת הרשלנות והפרת חובה חקוקה. לטענתו הנהלת הכלבו לא הנהיגה שיטת עבודה בטוחה ולא דאגה לקיומה, היא לא קבעה הסדרי בטיחות לשעת דליקה ולא סיפקה גישה בטוחה למקום העבודה ובתוכו. בנסיבות אלו פנה אל בית משפט השלום בנצרת והגיש תביעת פיצויים נגד הנהלת הכלבו על סך 55,000 שקלים, בגין הפסד השתכרות בעבר ובעתיד, הפסד זכויות סוציאליות, עזרת צד ג', הוצאות נסיעה ופיצוי בגין כאב וסבל.

 

מנגד טענה הנהלת הכלבו כי היא לא התרשלה כלל כלפי התובע, מאחר שהאש התפשטה מחנות נעליים סמוכה, ובמקרה זה לא חל כלל "הדבר מעיד על עצמו". לטענתה התאונה קרתה ברשלנותו הבלעדית של התובע, מכיוון שהוא הפר את הוראות הבטיחות ולא פעל לפי ההדרכות שקיבל ממנה, ואף לא עשה דבר לשם הקטנת נזקיו. לפיכך יש לייחס לו אשם תורם משמעותי. הנתבעת טענה כי יש לנכות מסכום הפיצויים כל הטבה שהתובע קיבל מהמוסד לביטוח לאומי. לחלופין טענה כי חנות הנעליים שבה פרצה השריפה, נושאת במלוא האחריות לתאונת עבודה ולנזקי התובע.

 

הנהלת העסק לא דאגה לקיומם של פתחי מילוט מדליקה ולמעבר חופשי

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, השתכנע בית המשפט כי התובע הוכיח כי המעסיקה הפרה בצורה חמורה חובות חקוקות המוטלות עליה, אשר נועדו להגנתו של התובע, מאחר שלא דאגה לשיטת עבודה מתאימה ופיקוח יעיל ולא דאגה לקיומם של פתחי מילוט מדליקה ולמעבר חופשי ואף לא דאגה להימצאות מתקני בטיחות אש לכיבוי שריפות.

 

בנסיבות אלה קיבל בית המשפט את התביעה, וקבע כי התובע זכאי לפיצויים בסך של 31,825 שקלים. לאחר ניכוי גמלאות המוסד לביטוח לאומי, חייב את הנתבעת לפצות את התובע בסך של 20,417 שקלים, בגין נזקי גוף שנגרמו לו עקב התאונה, בצירוף הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 5,550 שקלים. עוד נקבע כי במקרה זה אין לייחס לתובע אשם תורם.

 

ת"א 60699-01-12

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מהי תאונת עבודה?

מהי תאונת עבודה וכיצד ניתן לתבוע פיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

את מי תובעים לאחר תאונת עבודה ?

נפגעת בעבודה? נגרמו לך נזקי גוף? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר  

עצות לנפגעי תאונות עבודה

עצות לנפגעים לאחר תאונת עבודה...מאמרים, פסקי דין ומידע משפטי נוסף. 

תאונות עבודה נוספות

נפגעתי במהלך השתלמות...האם תאונת עבודה? דוגמאות נוספות, מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

תביעת ביטוח בגין נכות מתאונה ומחלוקת בנוגע לפרשנות חישוב הפיצוי

מהו ביטוח "נכות מתאונה"? האם חברת הביטוח יכולה "לשחק עם פרשנות הסעיף"? 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

תאונות עבודה או נכות כללית מה עדיף?

עשרות פסקי דין, מאמרים, עצות בנושאי תאונת עבודה, נכות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדה רפואית - אחוזי נכות

מהי ועדה רפואית? מי היא קובעת? מאמרים, עצות משפטיות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדות רפואיות

איך להתכונן לועדה רפואית? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין העוסקים בתחום הפיצויים 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.