www.what2do.co.il

גנן שנפצע בתאונת עבודה הגיש תביעה לפיצויים נגד המעסיק

דרגו את המאמר

גנן שנפצע בתאונת עבודה הגיש תביעה לפיצויים נגד המעסיק

צעיר כבן 19 עסק בגיזום עצים באמצעות מסור מכני, ולפתע איבד את השליטה במסור ונחבל בכף ידו. בשל נזקי הגוף שנגרמו לו, הוא הגיש תביעה לפיצויים נגד המעסיק. בית משפט השלום בקריות נדרש להכריע האם המעסיק אחראי לפצות את העובד בגין נזקיו.

 

התובע, יליד 1990, הועסק כגנן במשך כשלוש שנים, עד לפציעתו בחודש ינואר 2009 בתאונת עבודה. ביום האירוע גזם התובע עץ באמצעות מסור מכני, המופעל בשרשרת, ובנסיבות שאינן ברורות, איבד את השליטה על המסור, וכתוצאה מכך נחתך באגודל שמאל.

 

כתוצאה מהתאונה התובע אושפז למשך ארבעה ימים, הגיד באגודל נתפר, והוא שוחרר עם המלצה לחופש מחלה למשך חודש ימים והחלפת חבישות יומיות. על פי התיעוד הרפואי וקביעת המוסד לביטוח לאומי, התובע היה באי כושר מלא למשך שלושה חודשים ממועד התאונה, ולאחר מכן נקבעה לו נכות צמיתה בשיעור 7.5%.

 

התובע טען כי המעסיק לא סיפק סביבת עבודה בטוחה

 

ביום התאונה המעסיק פיטר את התובע, והוא לא שב עוד לעבוד אצלו. אמו של התובע הצהירה כי בשל מוגבלותו ביד שמאל הוא נזקק לסיוע רב בביצוע פעולות בסיסיות במהלך תקופת ההחלמה. לאחר כשנה הוא החל לעבוד בגינון בחברה אחרת, והרוויח שכר נמוך יותר.

 

לטענת התובע, המעסיק הפר את חובת הזהירות כלפיו, מאחר ולא סיפק לו סביבת עבודה בטוחה, ולא סיפק אמצעי מיגון לשימוש במסור. עוד הוסיף כי מדובר בכלי כבד למדי, והשימוש בו דורש מיומנות רבה, על כן לטענתו מדובר ברשלנות, והאחריות להתרחשות התאונה היא על המעסיק.

 

המעסיק אישר כי התובע נפגע בתאונת עבודה, אולם טען כי נכותו הצמיתה עומדת בשיעור נמוך יותר, מזה שקבע המוסד לביטוח לאומי, מאחר והתובע עושה כיום שימוש מלא בכף ידו ולא נראה דלדול שרירים.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, השתכנע בית המשפט כי המעסיק התרשל כלפי הגנן, בכך שלא סיפק לו מקום עבודה וכלי עבודה בטוחים לשימושו, וכי התרשלות זו הביאה לפגיעתו בתאונת עבודה. עוד קבע כי חרף ניסיונו בעבודות גינון, מדובר במסור שהוא בגדר מכשיר מסוכן, ומשכך הנטל מוטל על המעסיק לשכנע כי לא התרשלותו גרמה לפגיעתו של העובד.

 

המעסיק לא הוכיח שהעובד קיבל הדרכה מתאימה

 

עוד ציין כי על המעסיק החובה לוודא כי העובד כשיר לביצוע עבודה באמצעות מכשיר מסוכן כמסור מכני, ולכל הפחות לוודא כי הוא מקבל הדרכת בטיחות מתאימה, אך לא הוכח כי דבר מכל אלו נעשה.

 

בית המשפט קבע כי יש לייחס לתובע אשם תורם בתאונת עבודה בשיעור של 10%, מכיוון שאין זו הפעם הראשונה שביצע את עבודת הגיזום עם המסור, וסביר להניח כי עשה פעולה לא נכונה שהובילה לפגיעתו.

 

בסופו של דבר קבע בית המשפט כי התובע זכאי לפיצויים מהמעסיק בסך של 203,310 שקלים, בגין הפסד השתכרות בעבר ובעתיד, הוצאות שונות ופיצוי בגין כאב וסבל. בנוסף המעסיק יישא בהוצאות משפט.

 

ת"א 9423-04-10 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מהי תאונת עבודה?

מהי תאונת עבודה וכיצד ניתן לתבוע פיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

את מי תובעים לאחר תאונת עבודה ?

נפגעת בעבודה? נגרמו לך נזקי גוף? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר  

עצות לנפגעי תאונות עבודה

עצות לנפגעים לאחר תאונת עבודה...מאמרים, פסקי דין ומידע משפטי נוסף. 

תאונות עבודה נוספות

נפגעתי במהלך השתלמות...האם תאונת עבודה? דוגמאות נוספות, מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

תביעת ביטוח בגין נכות מתאונה ומחלוקת בנוגע לפרשנות חישוב הפיצוי

מהו ביטוח "נכות מתאונה"? האם חברת הביטוח יכולה "לשחק עם פרשנות הסעיף"? 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

תאונות עבודה או נכות כללית מה עדיף?

עשרות פסקי דין, מאמרים, עצות בנושאי תאונת עבודה, נכות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדה רפואית - אחוזי נכות

מהי ועדה רפואית? מי היא קובעת? מאמרים, עצות משפטיות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדות רפואיות

איך להתכונן לועדה רפואית? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין העוסקים בתחום הפיצויים 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.