www.what2do.co.il

טיפול פסיכולוגי רשלני, אימתי?

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

טיפול פסיכולוגי רשלני, אימתי?

רשלנות רפואית הינה אחת מעילות הנזיקין החמורות ביותר. הפרה של חובה הזהירות המוטלת על רופא המטפל בחולה הינה מהקשות והבעייתיות ביותר. מיותר לציין כי מטופל המגיע לטיפול רפואי אצל פסיכולוג, תולה במטפל תקוות רבות, ומפתח ציפייה לשיפור במצבו.

 

עם זאת, לא אחת מונחות לפתחן של הערכאות המשפטיות, תביעות העוסקות ברשלנות רפואית של פסיכולוג או פסיכיאטר. על פי הפסיקה, לא ניתן לשפוט רופא בדיעבד, אך בהחלט קיימת אפשרות להעביר ביקורת אמיתית עליו במסגרת מבחן ה"רופא הסביר".


מיהו פסיכולוג ומיהו פסיכיאטר?


פסיכולוג הינו מומחה בתחומו, אשר איננו רופא, והוא בוגר תואר שני בפסיכולוגיה קלינית ממוסד אקדמי מוכר. מטרתו של הטיפול הפסיכולוג הינו להעניק למטופל תחושת ביטחון ויכולת התמודדות קשיים, משברים, דיכאונות, הפרעות פסיכולוגיות והכוונה להגשמה עצמית. בניגוד לפסיכיאטר, שהינו בוגר לימודי פסיכולוגיה ורפואה, פסיכולוג אינו רשאי להעניק למטופל תרופות פסיכיאטריות.


רשלנות רפואית בטיפול פסיכולוגי ללא הסכמה


סעיף 2(א) לחוק הפסיכולוגים קובע כי אסור לאדם לעסוק במקצוע זה ללא הסמכה מתאימה. כמו כן, יש לציין כי לא כל אדם אשר סיים לימודי תואר שני בפסיכולוגיה רשאי לפנות להעניק טיפולים בתחום. על פי חוקי משרד הבריאות, הבוגרים חייבים לעבור תקופת התמחות בת 4 שנים בתום לימודיהם, לפני שהם יוצאים לדרך עצמאית.

 

זאת ועוד, בתחום הפסיכולוגיה קיימים מספר ענפים והתמחויות שונות (לדוגמא, פסיכולוגיה קלינית, פסיכולוגיה רפואית ועוד). בדומה לעורכי דין המתמחים בתחום מסוים, גם פסיכולוגים נהנים מידע נרחב בענף אחד בתחום הפסיכולוגיה.

 

דהיינו, פסיכולוג בעל הכשרה לפסיכולוגיה רפואית, ראוי שייתן מענה לבעיות בתחום זה ולא ינסה לעסוק בפסיכולוגיה קלינית. עצם העיסוק בתחום שאינו חופף את מסגרת התמחותו של הפסיכולוג, עלול לעלות כדי רשלנות רפואית.


שמירת סודיות פרטי המטופל


מיותר לציין כי מטופלים מספרים לפסיכולוגים ו\או לפסיכיאטרים פרטים אישיים ביותר אודותם. עם זאת, חיסיון כבד רובץ על שיחה זו והמטפל חייב לשמור נאמנות מוחלטת כלפי המטופל. במקרים בהם הפסיכולוג או הפסיכיאטר חושף פרטים אלו, חושף הוא עצמו לתביעה שעניינה רשלנות רפואית.

 

כמו כן, מדובר בעבירה אתית חמורה אשר עלולה לגרום לשלילת רישיון או השהייתו של המטפל. חיסיון זה נשאר בתוקפו גם במידה והמטופל הלך לעולמו.


אבחון שגוי של מחלת המטופל


בדומה לכל רופא, גם פסיכולוג או פסיכיאטר חייבים לבחון היטב את מצבו של המטופל העומד לפניהם. עליהם לאבחן באופן מדויק, כמה שניתן, את ההפרעה או המחלה מהן סובל המטופל. לדוגמא, במידה ומדובר באדם הסובל מסכיזופרניה, אל להם לזהותו כמטופל אשר דיכאון הינו מנת חלקו.

 

במקרים בהם מדובר בפסיכיאטר, רישום תרופות שאינו תואם את מצבו הרפואי של המטופל, נחשב אף הוא, כמובן, לרשלנות רפואית. כמו כן, קיימים מצבים הפוכים בהם הפסיכולוג או הפסיכיאטר לא השכיל לאבחן את מחלתו של המטופל ובכך הביא להחמרתה או לפגיעה במטופל או בבני משפחתו. גם מקרים אלו עולים כדי רשלנות רפואית מצידו.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מהי רשלנות רפואית?

מהי רשלנות רפואית? למי מגיע פיצוי? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

את מי תובעים?

נפגעת עקב רשלנות רפואית? את מי תובעים בגין נזקי הגוף שנגרמו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

התיישנות ברשלנות רפואית

מתי תתיישן עילת תביעה בגין רשלנות רפואית? מאמרים, פסקין דין ופניה אל עורכי דין באתר 

עורכי דין רשלנות רפואית איך לבחור עורך דין?

נפגעת עקב רשלנות רפואית? איך לבחור עורך דין מתאים למקרה רשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית, מהי עוולת הרשלנות?

כדי להכריע בשאלה האם קמה לתובעת עילת תביעת בנזיקין בשל רשלנות הנתבעים ו/או מי מטעמם, יש לענות על שלוש שאלות ... 

מתי תוגש תביעת רשלנות רפואית?

מתי תוגש תביעת רשלנות רפואית? נגד מי תוגש התביעה? מאמרים, פסקי דין ופני אל עורכי דין באתר 

רשלנות רפואית - ניתוחים

השאלות אשר יעמדו להכרעה בבית המשפט הן, האם עמד הרופא בדרישות הרפואיות לביצוע הניתוח או שהיתה התרשלות מצדו בביצוע הניתוח, במעקב לאחר הניתוח ובדרך טיפולו במהלך כל התקופה. 

רשלנות רפואית - אבחון לקוי

אחד הגורמים השכיחים בתחום תביעות רשלנות רפואית הוא אבחון לקוי של מחלה או גידול או טעות באבחון או איחור באבחון מחלה קשה כגון סרטן, מחלה קשה... 

רשלנות רפואית בלידה - הריון

רשלנות רפואית בלידה או במהלך הריון...מידע משפטי, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

טעויות אולטראסאונד והקשר לרשלנות רפואית

בדיקת האולטראסאוד הראשונה מתבצעת ע"י רופא מומחה ( גניקולוג, מילדות ) וזאת בין השבוע ה - 17 ל - 22. הבדיקה השניה מתבצעת בין השבוע ה - 24 ל - 28... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.