www.what2do.co.il

האם הידבקות בהרפס בעבודה בבית חולים היא תאונת עבודה?

דרגו את המאמר

האם הידבקות בהרפס בעבודה בבית חולים היא תאונת עבודה?

האם הרפס בעין תוכר בתור תאונת עבודה?

 

תאונת עבודה מוגדרת בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי כתאונה אשר התרחשה כאשר העובד עסק בעבודתו ובעקבות תנאי העבודה. תאונה, לפי הפסיקה, הינה אירוע פתאומי אשר מוגדר במקום ובזמן. האלמנט העיקרי לעניין זה הינו יסוד הפתאומיות. דהיינו, ניתן לקבוע מתי אירעה התאונה מבחינת הזמן ולקבוע את המקום בו התרחשה.


הלכה פסוקה היא כי תאונה אינה מוגדרת בחוק ועל כן פרשנות המושג הינה פרי הפסיקה. חוק הביטוח הלאומי הינו חוק סוציאלי ובתי הדין לעבודה, בבואם לבחון את פרשנותו של מקרה כתאונת עבודה, פועלים על מנת להגשים את תכליתו הסוציאלית של החוק. מדובר אפוא בגישה מעט "מקלה" אך חשוב לציין כי היא אינה מוחלטת. בתי הדין לעבודה נוקטים, מאידך, בפרשנות תכליתית ממוקדת ואין הם פורשים את כנפיה על נפגעים שהוראות החוק אינן חלות עליהם.


גם מחלות אשר מתפתחות בגין תנאי העבודה יכולות להיות כתאונת עבודה המזכה בדמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי. ההבדל המהותי בין תאונה לבין מחלה הינו הפתאומיות (כאמור, היסוד העיקרי בהכרה בתאונה כתאונת עבודה). האם צעירה אשר עבדה כמזכירה במחלקת עור בבית החולים לקתה בהרפס בעינה בגין חשיפה ועבודה עם חולים במהלך עבודתה? סוגיה זו הונחה לפתחו של בית הדין לעבודה.

 

האם הוכח אירוע תאונתי?


התובעת, מזכירה רפואית בבית החולים רמב"ם בחיפה, טענה כי היא לקתה בהרפס בעינה וזאת משום שהיא באה מדי יום במגע עם חולי עור הלוקים במחלות שונות. בספטמבר 2005, כאשר הגישה התובעת את תביעתה, קשרה היא את הידבקותה בהרפס בזמן העבודה ובחשיפה לחולים רבים במסגרת תפקידה. חודשיים לאחר מכן, כאשר נחקרה על ידי חוקר מטעם המוסד לביטוח לאומי, הייתה התובעת ספציפית ויותר והפנתה למגע עם שני חולים מסוימים.

 

      קראו עוד בתחום:

 

למעשה, התובעת טענה כי לאחר שהגישה היא את התביעה, היא הבחינה לראשונה בכך שסמוך להידבקותה בהרפס היו מאושפזים במחלקה חולים הלוקים במחלה זו. לטענתה, היא העלתה השערה לכך כי הידבקותה נבעה בשל העובדה כי היא באה במגע עם חולים אלו. יחד עם זאת, לא עלה בידה של התובעת להוכיח את המגע המדובר.

 

למעשה, התובעת לא השכילה להפנות את בית הדין לעבודה למקרה ספציפי בו היא באה במגע עם החולה הראשון אשר היה חולה בהרפס פעיל. דהיינו, התובעת ייחסה את הידבקותה לשלל גורמים אשר נבעו מתנאי סביבת עבודה בבית חולים בו מצויים חולים עם מחלות שונות. בית הדין לעבודה קבע כי נראה שהתובעת ניסתה למצוא הסבר לכך שהיא נדבקה בהרפס בעקבות עבודתה ובמהלך עבודתה.

 

ראשית, התובעת טענה, באופן כללי, כי עבודתה נעשית בסביבה עם חולים, עניין אשר הגביר לשיטתה את הסבירות לכך שהיא נדבקה במחלה במקום העבודה. לאחר מכן, התובעת התמקדה לעניין זה בחולים ספציפיים. במילים אחרות, גרסתה של התובעת לא הייתה סדורה ועקבית, ונראה כי היא מנסה לתפור את התיק למידותיה ובהתאם להתפתחות ההליכים. בית הדין דחה את התביעה וקבע כי התובעת לא עמדה בנטל להוכיח שמדובר בתאונת עבודה.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מהי תאונת עבודה?

מהי תאונת עבודה וכיצד ניתן לתבוע פיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

את מי תובעים לאחר תאונת עבודה ?

נפגעת בעבודה? נגרמו לך נזקי גוף? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר  

עצות לנפגעי תאונות עבודה

עצות לנפגעים לאחר תאונת עבודה...מאמרים, פסקי דין ומידע משפטי נוסף. 

תאונות עבודה נוספות

נפגעתי במהלך השתלמות...האם תאונת עבודה? דוגמאות נוספות, מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

תביעת ביטוח בגין נכות מתאונה ומחלוקת בנוגע לפרשנות חישוב הפיצוי

מהו ביטוח "נכות מתאונה"? האם חברת הביטוח יכולה "לשחק עם פרשנות הסעיף"? 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

תאונות עבודה או נכות כללית מה עדיף?

עשרות פסקי דין, מאמרים, עצות בנושאי תאונת עבודה, נכות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדה רפואית - אחוזי נכות

מהי ועדה רפואית? מי היא קובעת? מאמרים, עצות משפטיות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדות רפואיות

איך להתכונן לועדה רפואית? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין העוסקים בתחום הפיצויים 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.